Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


4 februari 2005


Onderwerp: politie zoekt slachtoffers/getuigen mishandeling.


In het onderzoek naar het overlijden van een 20-jarige Doetinchemmer tracht de politie een zo volledig mogelijk beeld te krijgen van wat er die avond en nacht in- en rond de horecazaak in Heelweg (gemeente Oude IJsselstreek) gebeurd is. Zij wil dan ook in contact komen met jongeren die op de bewuste zaterdag (29/1) en zondag (30/1) mogelijk ook klappen hebben opgelopen. Vandaag is in verband hiermee een 28-jarige Doetinchemmer aangehouden.
Ook zoekt de politie contact met getuigen die zich tot nu toe om wat voor reden dan ook niet hebben gemeld.


De politie heeft sinds afgelopen zondag tientallen personen gehoord om duidelijkheid te krijgen over het gebeurde. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar het moment waarop het slachtoffer op de parkeerplaats een klap heeft gekregen. Ook probeert de politie een beeld te krijgen van de sfeer en eventuele gebeurtenissen eerder die nacht.


De politie wil weten welke personen zich in het gezelschap van de aangehouden verdachte `en van het slachtoffer bevonden. Inmiddels hebben drie personen aangifte gedaan van het feit, dat zij die nacht mishandeld zijn. Ook hier probeert de politie te achterhalen of dit een op zichzelf staand incident betreft of dat er verband bestaat tussen de aangiften. Verder onderzoekt de politie wie bij een mishandeling betrokken is/zijn geweest.


In dat verband is met een mishandeling die eerder die nacht plaats vond een 28-jarige man uit Doetinchem aangehouden. De man is ingesloten en de politie neemt deze mishandeling zoals vermeld in het totale onderzoek mee.


Eventuele slachtoffers en getuigen worden dringend verzocht contact met de politie (0900- 8844) of met het Meldpunt Meld Misdaad Anoniem op te nemen.


Einde bericht.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52

---- --