Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 4 februari 2005

Jongen 17 van scooter beroofd

BREDA- Een 17 jarige Bredase jongen is gisteravond rond 21.45 uur op de Ganzerik van zijn scooter beroofd. De daders van de beroving wisten met scooter te ontkomen. De jongen liep enkele kneuzingen en schaafwonden op.

Een patrouille van de politie vertrouwde het niet toen ze over de Ganzerik reden en een jongen op de grond zagen liggen, terwijl er twee omheen stonden. Toen de politie polshoogte ging nemen gingen de twee jongens, die ernaast hadden gestaan onmiddellijk vandoor en wisten via een bruggetje te ontkomen. Al snel werd duidelijk dat de jongen die op de grond lag slachtoffer was geworden van beroving van zijn scooter. De politie heeft een signalement van de verdachten en stelt een onderzoek in.

Vrouw 86 gewond bij beroving van handtas

BREDA- Een 86 jarige Bredase vrouw is gistermiddag rond 16.15 uur op de Hindersteinstraat gewond geraakt toen ze door een blanke jongen van haar handtas werd beroofd. De vrouw kwam juist terug van het winkelcentrum de Burcht. In de tas zat nog 50 euro en wat persoonlijke bezittingen.

De dader trok de vrouw omver en enkele meters achter zich aan, omdat het hengsel van haar tas over haar schouder zat. Toen het hengsel afbrak ging hij er met de tas vandoor. De vrouw hield er schaafwonden en kneuzingen aan over. Voor de 86 jarige is slachtofferhulp ingeschakeld. De vrouw kon door de schrik slechts een beperkt signalement van de dader geven.

Veelpleger met autoradio in binnenzak aangehouden

BREDA- De politie heeft gisteren een 38 jarige Bredase veelpleger aangehouden, die vannacht rond 05.14 uur met een autoradio in zijn binnenzak liep. De autoradio had hij eerder vermoedelijk uit een auto gestolen die op de Vlaszak stond geparkeerd. De politie zag de veelpleger vannacht op de havermarkt lopen en sprak hem even aan. Toen zijn jas open viel zag de politie een punt van een autoradio uit de binnenzak steken. De verdachte werd hierop aangehouden.

Politie vindt auto doorrijder

BREDA- De politie trof gisteravond een Volkswagen personenauto in de buurt van de Terheijdenseweg aan die verse schade had en mogelijk kort ervoor was betrokken bij een aanrijding met doorrijding. De politie heeft de auto laten takelen en stelt een onderzoek in.

Rond 22.41 uur stonden twee automobilisten voorgesorteerd op de Groene Dijk om de Terheijdenseweg op te rijden toe de achterste auto werd aangereden door een andere personenauto. De bestuurder van deze auto reed na de botsing onmiddellijk door, maar liet wel een koelvloeistofspoortje achter. De politie volgde dit spoor en vond de auto even later vlak bij de Terheijdenseweg.

Twee mannen aangehouden voor verstoring openbare orde

BREDA- De horecadienst van de politie heeft vannacht in de Torenstraat twee mannen van 20 en 24 jaar uit Bemmel en Steenwijk aangehouden, die met elkaar aan het vechten waren. Politieagenten moesten de twee vechtersbazen uit elkaar halen. Aan het politiebureau bleef de aanleiding onduidelijk en zou de een iets tegen de ander hebben gezegd toen hij in een horecazaak was geweigerd. Na het opmaken van een proces-verbaal kon het tweetal weer naar huis.

6 Kilo hennep in kofferbak Luxemburgers

BREDA: Omstreeks 02.00 gisterennacht reden er 2 Luxemburgse autos met 180 km/h over de A16. Twee agenten merkten dit op tijdens hun surveillance en wilden de 2 voertuigen tot stilstand brengen. De eerste auto stopte maar de tweede auto is doorgereden, waarop de agenten hulp inriepen van hun collegas in Bergen op Zoom. Toen de agenten de bestuurder van de eerste auto aanspraken bleek er 6 kilo hennep in de kofferbak te liggen. De tweede auto is op de A4 tot stilstand gebracht. Er zijn 3 verdachten gearresteerd van 30 jaar, 23 jaar en 21 jaar, alle 3 afkomstig uit Luxemburg en in verzekering gesteld.

Auteur: Rien van Kuik