PERSBERICHT - 2005-01-22

Efteling opnieuw 'leukste schoolreisje van 't jaar'

Het Nationaal Schoolreis Magazine heeft de Efteling uitgeroepen tot beste schoolreisbestemming van het jaar 2004. Het attractiepark kreeg de onderscheiding, die in het jaar 2000 werd ingesteld, voor de derde keer. In 2002 kreeg Duinrell in Wassenaar de award. De uitverkiezing gebeurt op basis van de resultaten van een enquête onder leerlingen en docenten van basisscholen in Nederland. Die gaven het Kaatsheuvelse attractiepark een dikke 8.

In het onderzoek, waaraan ook op de website van het magazine kon worden deelgenomen, werden vragen gesteld over de prijs- en kwaliteitverhouding, originaliteit, kindvriendelijkheid, educatie en vermaak, voorzieningen en veiligheid en bereikbaarheid. Ook in voorgaande jaren scoorde Efteling op al deze beoordelingspunten hoog.

Trots
Efteling is er trots op dat ze opnieuw werd gekozen als Schoolreisbestemming van het Jaar. Mathilde Wolffenbuttel, manager promotie schoolreizen van de Efteling, reageerde dolenthousiast: "We zijn ontzettend blij dat we weer gekozen zijn. Geweldig. Het is een groot compliment, omdat de docenten en leerlingen zelf kiezen. Zij zijn de bezoekers en dat is toch wat anders dan een jury van deskundigen. Eigenlijk zijn zij de deskundigen; de echte ervaringsdeskundigen."

THEA Classic Award
Efteling sleepte herfst vorig jaar ook al een andere belangrijke prijs in de wacht, de THEA Classic Award. Deze prijs wordt eens per jaar uitgereikt door de internationale organisatie van ontwerpers van themalocaties en evenementen en kan gezien worden als de Oscar in de entertainmentwereld. De Efteling ontvangt deze oeuvreprijs op 5 februari 2005 in Anaheim, Californië.

Zie ook: www.schoolreis.nl
www.efteling.nl