Gemeente Moerdijk


OPENINGSTIJDEN HORECA CARNAVAL EN KONINGINNEDAG

Met carnaval gelden afwijkende sluitingstijden voor de horeca. In het horecaconvenant is afgesproken dat de glijdende sluitingstijden met carnaval niet gelden. Het doel is eenduidigheid tijdens de carnaval voor alle horecaondenemers in de gemeente.

De natte horeca, bijvoorbeeld bars en cafés, mag op zaterdagochtend 5 februari, zondagochtend 6 februari, maandagochtend 7 februari en dinsdagochtend 8 februari tot 2.00 uur open zijn.

De droge horeca, bijvoorbeeld snackbars en broodjeszaken, mag altijd een half uur langer open zijn dan de natte horeca. Dat is met carnaval een uur. De droge horeca mag op zaterdagochtend, zondagochtend, maandag-ochtend en dinsdagochtend tot 3.00 uur open zijn.

Voor de woensdagochtend gelden de gewone sluitingstijden. Dat betekent dat de natte horeca om 1.00 uur sluit en de droge horeca om 1.30 uur.

In de nacht voor koninginnedag, van vrijdag 29 april op zaterdag 30 april, mag de horeca een uur langer open zijn. De natte horeca sluit dan dus om 3.00 uur, de droge horeca om 3.30 uur.