Eemland zuid, 12.15 uur

Utrecht 05-02-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Veelpleger aangehouden

AMERSFOORT - Op aanwijzing van winkelpersoneel hebben medewerkers van Stadstoezicht op vrijdag 4 februari omstreeks 15.45 uur een 46-jarige man uit Amersfoort aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan de Langestraat. Op grond van het nauwkeurige signalement van de medewerkster werd de verdachte op de Arnhemse Poortwal aangetroffen, aangehouden en door Stadstoezicht overgedragen aan de politie.

Omdat de verdachte was aangemerkt als veelpleger werd de verdachte daarop direct ingesloten in bureau Amersfoort in afwachting van zijn overdracht aan justitie.

Winkeldieven aangehouden

AMERSFOORT De politie is gistermiddag druk bezig geweest met diverse betrapte minderjarige winkeldieven in de Binnenstad van Amersfoort. Op het Sint Jorisplein werd rond 14.30 uur een 17-jarige meisje uit Nijkerk door beveiliging aangehouden na diefstal van kleding uit een winkel. Zij bleek ook bij vijf andere winkels proletarisch gewinkeld te hebben. De ouders van het meisje zijn op de hoogte gesteld en ze krijgt een alternatieve Haltstraf.

In een winkel aan de Stadsring werden rond 14.45 uur drie jongens in de leeftijd van 14 en 15 jaar aangehouden op verdenking van diefstal in vereniging in een winkel. Het trio afkomstig uit Hoogland en Amersfoort werd meegenomen naar het bureau voor nader verhoor. Een 14-jarige en een 15-jarige jongen krijgen een alternatieve Haltstraf. Een 15-jarige jongen werd heengezonden omdat hij geen aandeel had in de diefstal. Alle ouders werden in kennis gesteld.

Poging beroving

AMERSFOORT - Een 19-jarige man uit Horst werd op vrijdagmiddag rond 17.00 uur bijna beroofd van zijn geld op de Trekvogelweg. De man was naar Amersfoort gekomen om een telefoon te kopen die was aangeboden via internet. Hij ontmoette hiervoor twee onbekende jongens en ging samen met hen op het Vogelplein geld pinnen en liep vervolgens met hen naar de Trekvogelweg waar ze de gsm zouden ophalen.

Hier aangekomen trachtte het duo hem te beroven, maar de man wist te ontkomen door weg te rennen. Vervolgens zag hij een politieauto rijden en vroeg de agenten om hulp. De verdachten werden niet meer aangetroffen in de omgeving. Op het bureau is aangifte opgenomen van het slachtoffer.

Van de fiets geduwd

AMERSFOORT Op vrijdag rond 15.30 uur is een 12-jarige jongen uit Leusden van zijn fiets geduwd door een onbekende man op de Heiligenbergerweg. De jongen fietste net over het viaduct toen de man hem rechts inhaalde en op dat moment een duw gaf. Hierdoor kwam de jongen ten val en liep diverse schaafwonden op. Ook werden zijn telefoon, fiets en kleding beschadigd.

De verdachte fietste door maar keek later om en kwam terug. Hij verklaarde dat de jongen slingerde en niet reageerde op het bellen van de verdachte. De jongen gaf aan de bel niet te hebben gehoord. De man fietste daarop weer weg. Later die middag is door het slachtoffer aangifte gedaan van mishandeling.