2e persbericht van zaterdag 5 februari 2005

Eindhoven 05-02-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Gewonde bij steekpartij

Op de Tongelresestraat is zaterdag tussen middernacht en 1.00 uur een 52-jarige Eindhovenaar gewond geraakt tijdens een steekpartij. Hij liep een steekwond in zijn been op na een onenigheid met een man in een horecagelegenheid aan de Tongelresestraat. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Na behandeling mocht hij weer naar huis. De politie onderzoekt de zaak.

Best: Getuigen van gewapende overval gezocht

Op een winkel aan de Stationsstraat vond zaterdagochtend rond 8.30 uur een gewapende overval plaats. Twee medewerkers werden bij binnenkomst in het pand bedreigd door twee mannen met vuurwapens. De daders eisten geld. Ze zijn vervolgens met de buit in een gele Nissan Micra met het kenteken PV-XB-47, de auto van één van de medewerkers, gevlucht. De beide daders waren reeds in het pand aanwezig toen de medewerkers binnenkwamen. Zij hadden een dakkoepel opengebroken om binnen te komen. De politie is op zoek naar getuigen die iets hebben gezien dat met deze overal verband zou kunnen houden. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Best via 0900-8844.

Deurne: Verdachten na achtervolging aangehouden

Op de Oude Liesselseweg werd zaterdag rond 11.30 uur na een achtervolging een 30-jarige man uit Moers (Duitsland) aangehouden. Kort na zijn aanhouding werden in twee tuinen in de directe omgeving nog twee verdachten, een 24-jarige man uit St. Egidien (Duitsland) en een 22-jarige inwoner van Haarlem, aangehouden. Getuigen melden dat ze een verdachte auto met drie inzittenden op de Martinetstraat zagen staan. De politie ging een kijkje nemen en gaf de bestuurder van de auto op de Martinetstraat een stopteken. Dit werd genegeerd en de automobilist reed hard weg richting Hogeweg. Hierop werd een achtervolging ingezet. Tijdens de achtervolging, die via Stadhoudersweg en de Maassingel eindige op de Oude Liesselseweg, negeerde de bestuurder een gesloten verklaring en reed twee keer door rood. Op de Oude Liesselseweg stapten de drie inzittenden uit de auto en renden weg. De politie kon ze echter in de kraag grijpen. Het drietal is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Geldrop: Auto gestolen

Vanaf de oprit van een woning aan de Celeborn is tussen vrijdag 20.00 uur en zaterdag 7.30 uur een grijze Volkswagen Passat met het kenteken 35-HK-JG gestolen.

Gemert: Motorrijder ernstig gewond

Op de Lodderdijk is zaterdag rond 10.30 uur een 47-jarige motorrijder uit Handel ernstig gewond geraakt. De man verloor in een bocht, komende vanuit de richting Handel, de controle over zijn motor en viel. Hij kwam op de rijbaan terecht waar uit tegenovergestelde richting een 54-jarige automobilist uit Gemert aan kwam rijden. De automobilist kon de motorrijder niet meer ontwijken. De motorrijder is in kritieke toestand met de traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis in Nijmegen. Hij liep onder meer hoofdletsel en diverse botbreuken op.

Veldhoven: Woninginbraak

In een woning aan de Donge is tussen vrijdag 15.30 uur en zaterdag 8.20 uur ingebroken. Een raam werd opengebroken om binnen te komen. Weggenomen werden onder meer een plasmascherm, een DVD-speler, gereedschap en geld.