Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


6 februari 2005


Oosterwolde - inbraak bij sportclub


Voor de tweede keer in drie maanden is er ingebroken bij de voetbalvereniging VSCO aan de Zwarteweg. Men forceerde in de nacht van vrijdag op zaterdag een raam waarna men in het clubgebouw op zoek ging nar buit. Er werd een kluis meegenomen en ook hebben de dieven de fooienpot geleegd.


Nunspeet- ATB komt ten val


Een 46-jarige man uit Wezep is zaterdagochtend per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, nadat hij tijdens een toertocht op de Van Peterson Ramringweg ten val was gekomen. Het ongeluk gebeurde even na 11.00 uur toen de fietser vlak voor de verharde weg afremde en ten val kwam.


Epe- haastige spoed is zelden goed

Een 20-jarige automobilist uit Vaassen die de verrichting van de brandweer wilde volgen heeft zaterdagmiddag een aanrijding veroorzaakt op de Spinfondsweg/ Riezebosweg. Hij reed, zo verklaarden diverse getuigen, met hoge snelheid over de R-weg en haalde net voor de kruising nog een auto in. Deze werd bestuurd door een 56-jarige Apeldoorner, die op dat moment linksaf sloeg. De beide auto's raakten behoorlijk beschadigd en tegen de jongeman wordt proces-verbaal opgemaakt.


Putten, Ermelo, Elburg, Oldebroek - drank maakt meer kapot dan je lief is
Vier automobilisten mogen zich deze uitspraak wel aantrekken, want hun alcoholgebruik was dusdanig, dat direct het rijbewijs werd ingevorderd !


Agenten hielden zaterdagmiddag op de Lage Engweg in Putten een 57-jarige Puttenaar aan. Hij bleek te hebben gedronken en op het politiebureau bleek het promillage van deze automobilist 2.0 promille te zijn.


Een 30-jarige automobilist uit Ermelo reed omstreeks 18.25 uur bij een horecazaak aan de Putterweg tegen een geparkeerd staande auto en bleek te hebben gedronken. Aan het politiebureau blies hij 1.4 promille.


Even na middernacht zagen agenten op de Vletstraat in Elburg een auto met hoge snelheid rijden. Zij gaven de bestuurder een stopteken en even verderop spraken zij hem aan. Ook deze 42-jarige Elburger had gedronken en de ademanalyse wees 1.7 promille aan.


Tot slot viel agenten op de Zuiderzeestraatweg in Oldebroek zondagochtend rond 02.00 uur het rijgedrag van een 33-jarige man uit die plaats op. Kennelijk had hij moeite om de afslag te vinden en bij aanspreken roken de agenten direct de mogelijk oorzaak. Ook hij onderging een ademanalyse die 2.2 promille aangaf.
Alle bestuurders konden hun rijbewijs inleveren en naast en rijverbod kregen zij een proces-verbaal.


Deze laatste bestuurder maakte het helemaal bont, want kort na zijn thuiskomst hoorden agenten via het portofoonkanaal de Oldebroeker allerlei kreten slaken. Duidelijk was, dat hij de portofoon van één van de agenten van de tafel in de verhoorkamer had meegenomen.
De man werd thuis bezocht en bekende de diefstal direct. Op het politiebureau werd vervolgens een verklaring van hem opgenomen, waarna hij eindelijk kon gaan slapen.


Harderwijk - dierenmishandeling

De politie stelt een onderzoek in naar de dood van een haan. Het dier werd bij mensen aan de Stationslaan uit het hok gehaald en op de parkeerplaats dusdanig toegetakeld, dat het hieraan overleed. Duidelijk is, dat menselijk handelen de oorzaak is en het feit moet tussen vrijdag namiddag en zaterdagochtend vroeg zijn gepleegd. De politie zoekt getuigen van deze laffe daad, zij kunnen met 0900- 8844 bellen.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --