Socialistische Partij

Bestuursverkiezing 2005


07-02-2005 * Ook dit jaar staat de ledenvergadering weer voor de deur. Graag zien we iedereen maandag 7 februari in Buurthuis Oud Overdie, Coornhertkade 108, 1813 VZ, Alkmaar. Zoals elk jaar wordt er een verslag gegeven van de activiteiten van de afdeling van vorig jaar en wordt het nieuwe bestuur gekozen.

Net als elk jaar doet het oude bestuur een aanbeveling voor het nieuwe bestuur. We zouden dit jaar het bestuur weer graag uitbreiden naar 12 personen. Mocht u het op enigerlei wijze niet eens zijn met de koers van de afdeling en graag mee willen helpen die koers te bepalen nodigen wij u bij deze ook uit uzelf kandidaat te stellen voor het bestuur in 2005. Opgeven kan via deze site (door middel van het formulier onderaan deze pagina) of door te bellen of te schrijven naar Matt Delahaij, R. Visscherstraat 4, 1814 EL, Alkmaar. Tel:
06-14455120, Mail: alkmaar@sp.nl.

De voordracht voor het nieuwe bestuur ziet er alsvolgt uit: Matt Delahaij Matt Delahaij
Voorzitter, als enige in functie gekozen.

"Afgelopen jaar heeft het afdelingsbestuur zich tot doel gesteld te werken aan nieuwe aktieve kaders, zowel in Alkmaar als in de belangrijke gemeenten Den Helder, Heerhugowaard, Langedijk en Castricum. Dat is goed gelukt. Ook wil ik er voor zorgen dat we in meer gemeenten in de gemeenteraad plaats kunnen nemen om aan de inhoud te kunnen werken met goede kandidaten die de SP visie op juiste manier weten uit te dragen. We zullen toch dit kabinet moeten wippen. Daar is in veel plaatsen actie voor nodig. De gevolgen van rechts beleid zullen we moeten aanpakken. Belangrijke thema's van dit moment zijn de marktwerking in de zorg, huurliberalisatie, woningnood, ondersteunen van sociaal economische strijd in bedrijven en instellingen, ondersteunen van goede vakbondsinitiatieven in onze regio, behoud van het spoor, een veilig Petten en terugdringen van onverdraagzaamheid, racisme en islamofobie. Met meer actieve mensen op meerdere plaatsen in de regio kunnen we het gesprek met de bevolking nog beter aangaan. Om dit plan verder voort te kunnen zetten wil ik me kandidaat stellen om nog een jaar voorzitter van de afdeling te kunnen zijn."

Jan van Schaik
Algemeen bestuurslid

Jan is onze huidige fractievoorzitter. Jan van Schaik
Mohamed Ezrad
Algemeen bestuurslid

Mohamed Ezrad Folkert Zeilemaker
Algemeen bestuurslid

Folkert is contactpersoon voor ROOD Alkmaar, de jongerenafdeling van de SP. In die hoedanigheid wil hij ook graag deel uitmaken van het nieuwe bestuur.

Folkert Zeilemaker
Robbie Dekker Robbie Dekker
Algemeen bestuurslid

De solidariteit met mensen in de omgeving, in Nederland maar ook buiten de landsgrenzen dreigt verloren te gaan. In een wereld waar de neo-liberale agenda steeds meer wordt uitgevoerd en overheden steeds minder naar hun burgers omkijken, moet er een krachtige beweging komen die hier tegen strijd. Deze strijd moet op mondiaal-, nationaal- maar ook op lokaal niveau gestreden worden. Voor dat laatste wil ik mij de komende tijd inspannen.

Lottie Post
Algemeen bestuurslid

Lottie is gemeenteraadslid voor de SP in Alkmaar
Lottie Post
Gea Groot
Algemeen bestuurslid

Gea schreef onlangs de "Nota Jeugdzorg" van de fractie, die is aangeboden aan de gemeenteraad.
Gea Groot
Maria van Vlooten
Algemeen bestuurslid
Maria van Vlooten

Satellieten

Het huidige bestuur stelt ook voor om voor de satellieten Den Helder, Langedijk, Heerhugowaard en Castricum contactpersonen aan te stellen die als bestuurslid optreden binnen hun eigen gemeente. Voor deze kandidaten stelt het bestuur voor:

Minne Maarten Frings
Contactpersoon Langedijk

Minne doet nu ook nog de hulpdienst en wil dat graag voortzetten in het nieuwe bestuur.
Minne Maarten Frings
Dirk Sybenga
Contactpersoon Heerhugowaard
Dirk Sybenga
Ruud Gouw
Contactpersoon Castricum

Ruud is hard bezig van Castricum een eigen afdeling te maken. Ruud Gouw
Cor van Eis
Contactpersoon Den Helder

Cor van Eis