Provincie Groningen

Meldweek Jeugdzorg
8 januari 2005

Van 7 tot 12 februari 2005 organiseert de Statencommissie Welzijn, Cultuur en Sociaal Beleid een meldweek jeugdzorg. In die week kunnen de inwoners van de provincie Groningen hun ervaringen over de jeugdzorg persoonlijk delen met Statenledenvan de provincie Groningen. Jeugdzorg staat hoog op de agenda van de commissie Welzijn, Cultuur en Sociaal Beleid. De commissie ontvangt periodiek rapportages over de stand van zaken met betrekking tot de jeugdzorg in de provincie Groningen. De commissie heeft het initiatief genomen een meldpunt op te zetten, zodat Statenleden kunnen horen wat de praktijk met betrekking tot de jeugdzorg is. Kortom, de mogelijkheid om de werkelijkheid achter de cijfers te leren kennen.

Het initiatief wordt meldpunt genoemd omdat het zeker ook de bedoeling is positieve ervaringen te horen. Als volksvertegenwoordiger is het belangrijk voorgelicht te worden over de goede en minder sterke kanten van de jeugdzorg in zijn algemeenheid.

De meldweek is uitdrukkelijk niet gericht op het verkrijgen van informatie over het functioneren van de nieuwe Wet op de Jeugdzorg.

Inhoudelijk wordt de meldweek begeleid door onder meer Bureau Klachtenondersteuning Jeugdzorg (BKJ).

Inwoners van de provincie Groningen kunnen Statenleden telefonisch bereiken tussen 9.00 uur en 21.00 uur* op telefoonnr. 050 -316 44 00. Ook kan schriftelijk of per e mail worden gereageerd:

Provincie Groningen
Postbus 610, 9700 AP Groningen
o.v.v. meldweek Jeugdzorg

meldweek@provinciegroningen.nl