Vrije Universiteit Amsterdam

Informatie voor de pers. Vrije Universiteit Amsterdam. 13/01/2005


---

Leo Polak Scriptieprijs voor Allard den Dulk

De Leo Polak Scriptieprijs 2004 is toegekend aan Allard den Dulk voor zijn scriptie "Over de drempel: voorbij de postmoderne impasse naar een zelfbewust engagement". Den Dulk is voormalig student en huidig medewerker van de faculteit der Wijsbegeerte van de VU. In zijn scriptie beschrijft hij filosofische opvattingen in de romans van jonge, hedendaagse schrijvers die het postmoderne onbehagen willen doorbreken.

Drs. Allard den Dulk (1978) studeerde Moderne Filosofie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. In 2004 rondde hij deze studie af. In 2001 studeerde hij reeds af in geschiedenis en journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. Inmiddels bereidt hij een proefschrift voor, over het samenspel van filosofie en fictie (onder andere literatuur, film) in onze verwoording van de werkelijkheid. Daarnaast was de winnaar van deze scriptieprijs afgelopen periode tijdelijk aangesteld als docent Wijsgerige Vorming aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Allard den Dulk werkt tevens journalist en schrijver.

De voorzitter van de jury, prof.dr. Peter Derkx, hoogleraar Humanisme en Levensbeschouwing aan de UvH reikt de eerste jaarlijkse Leo Polak Scriptieprijs uit, tijdens de 16e Diesviering van de Universiteit voor Humanistiek. In de jury zaten verder drs. Ina Brouwer, docente praktische humanistiek aan de UvH; prof.dr. P. Derkx,; prof.dr. Fons Elders, emeritus hoogleraar Theorie van de levensbeschouwing, UvH; drs. Ingrid Reijnen, humanisticus.