Gemeente Soest

Bedrijventerrein Soestdijk

Datum: 24/01/2005

Start rioolvernieuwing bedrijventerrein Soestdijk

Op maandag 7 februari 2005 om 10.00 uur zet wethouder Krijger de eerste schop in de grond voor de aanleg van het verbeterd gescheiden rioolstelsel op bedrijventerrein Soestdijk in Soest. Dat doet hij op de Dorresteinweg, nabij het gemaal.

Op maandag 31 januari 2005 wordt op bedrijventerrein Soestdijk in Soest gestart met de aanleg van het verbeterd gescheiden rioolstelsel. Dit is een belangrijk onderdeel van de revitalisering van het bedrijventerrein. In de eerste fase wordt er gewerkt op het gedeelte Dorresteinweg (tussen Koningsweg en Industrieweg), Industrieweg (tussen de Dorresteinweg en Vrijheidsweg) en de Vrijheidsweg (tussen Industrieweg en Koningsweg). De werkzaamheden starten op maandag 31 januari op de Vrijheidsweg. Zonder oponthoud (weersomstandigheden!) zijn de rioleringswerkzaamheden vrijdag 29 april gereed.

Het betreft in eerste instantie de aanpak van het hoofdriool; het gemengde hoofdriool wordt om milieutechnische redenen 'gewijzigd' in een apart riool voor vuilwater en een riool voor hemelwater. Naast het bestaande hoofdriool (wat dienst gaat doen als hemelwaterriool) wordt er een nieuw hoofd-riool aangelegd (wat dienst gaat doen als vuilwaterriool). Tevens worden er twee persleidingen in de Dorresteinweg-zuid vervangen, vanaf het hoofdgemaal Soest.

Na genoemde rioolwerkzaamheden gaat een aantal nutsbedrijven aanpassingswerkzaamheden uitvoeren. De betreffende wegen worden tijdelijk dichtgestraat (dichtgeblokt), zodat de ondergrond zich kan zetten. Na ongeveer een half jaar worden de wegen voorzien van een nieuw wegdek/bestrating.

Gedurende alle werkzaamheden dient rekening te worden gehouden met tijdelijke afzetting van wegen en/ of omleiding op het bedrijventerrein. Afzettingen en omleidingen worden duidelijk met borden aangegeven.

De rioleringswerkzaamheden worden door aannemersbedrijf Langemheen uit Putten uitgevoerd.

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer