Provincie Overijssel

Provincie Overijssel krijgt tijdelijke dependance

Vanwege de renovatie van het provinciehuis te Zwolle verhuist een groot deel van de organisatie naar een dependance. Bezoekers van de provincie kunnen vanaf 7 februari terecht op het kantoorgebouw Rechterland 1 te Zwolle.

Het postadres en de telefoonnummers van de provincie blijven ongewijzigd. In het Rechterland komen de eenheden Ruimte Wonen en Bereikbaarheid, Water en Bodem, Wegen en Kanalen, Landbouw, Natuur en Landschap, Economie, Milieu en Toerisme en Zorg en Cultuur en een deel van eenheid Facilitaire Dienstverlening. Het College van Gedeputeerde Staten en de directie blijven samen met de overige eenheden werkzaam in het provinciehuis. De bibliotheek van de provincie is vanaf 1 maart 2005 voor externen gesloten.

In verband met de verhuizing is een deel van de provinciale medewerkers op 4 en 11 februari niet of slecht telefonisch bereikbaar. Op 4 februari verhuizen de eenheden die naar het Rechterland gaan. De gehele dag is er geen telefoonverkeer mogelijk. Op 11 februari vindt er nog een interne verhuizing plaats in het provinciehuis. Vanaf 12.00 uur zijn de eenheden Bestuurlijke Aangelegenheden en Middelen telefonisch niet bereikbaar.

Renovatie provinciehuis

Het provinciehuis aan de Luttenbergstraat 2 te Zwolle is gebouwd in 1971-1972. Na ruim dertig jaar is het gebouw dringend aan renovatie toe. Van februari 2005 tot april 2006 vindt de renovatie van het kantoorgedeelte plaats. In het provinciehuis wordt een nieuw kantoorconcept ingevoerd met zogenaamde flexibele werkplekken. Dit betekent dat medewerkers geen vaste werkplek meer hebben, maar een plek kunnen kiezen die hun werk optimaal ondersteunt.

Tussen april en december 2006 staat de renovatie van het bestuursgedeelte gepland. In het vernieuwde bestuursgedeelte wordt vorm gegeven aan de in 2003 ingevoerde dualisering. Zo wordt in het gebouw en in de Statenzaal een duidelijke scheiding aangebracht tussen de leden van de Provinciale Staten en het College van Gedeputeerde Staten. De vergaderingen van Provinciale Staten vinden tot april 2006 ongewijzigd in het bestuursgedeelte van het provinciehuis plaats. Voor de renovatieperiode daarna wordt een vaste vergaderlocatie gezocht, nadere informatie hierover volgt.

Overlast van werkzaamheden

Tijdens de renovatie wordt een deel van de parkeerplaats en de tuin van het provinciehuis met een hekwerk afgesloten en ingericht als bouwplaats. De doorgang tussen de Luttenbergstraat en het park blijft toegankelijk. Door de werkzaamheden neemt de verkeersintensiteit (vrachtwagens) toe en kan er bij bepaalde werkzaamheden sprake zijn van overlast. Voor ernstige overlast door de werkzaamheden kunnen omwonenden contact opnemen met het servicepunt facilitaire dienst van de provincie Overijssel, 038 425 17 27.

Actuele informatie over de renovatie van het provinciehuis en een routebeschrijving naar het Rechterland is te vinden op www.prv-overijssel.nl/adres.

Nieuwsredactie@prv-overijssel.nl

© 2005 Provincie Overijssel