Gemeente Capelle a/d IJssel

Capelle werkt aan

Plantsoenen

In de jaren 60, 70 en 80 was het groenbeleid van de gemeente erop gericht zo snel mogelijk een omgeving te creëren met volwassen groen. Nu, tussen de twintig en veertig jaar verder, zijn de ideeën over de inrichting van de openbare ruimte veranderd. De gemeente van nu wil het groen doorzichtig maken, waardoor meer sociale controle mogelijk is en enge plekken verdwijnen.

De gemeente is daarom al een paar jaar bezig met het aanpassen van het openbare groen aan deze nieuwe wensen. U kunt de resultaten onder andere zien langs de Kapellekensbaan in Schollevaar, de Bergenbuurt en de Diepenbuurt in Oostgaarde en de Wiekslag in Middelwatering.

Flat Meidoornveld 180/185

In februari starten de werkzaamheden voor de herinrichting van het plantsoen, gelegen voor de flat.

In overleg met de huurdersvereniging wordt het huidige groen gerooid en vervangen door een gazon en een strook sierheesters aan de flatzijde.

Baaienbuurt

Op maandag 7 februari begint de aanpak van het wandelpad en de groenstrook ten zuiden van de Baaienbuurt. Dit pad loopt vanaf de Sint Annabaai tot aan de Walvis- en Geelvinkbaai. Alle huidige beplanting tussen het wandelpad en de aangrenzende tuinen wordt weggehaald. Hierbij worden ook vijftien bomen gerooid. Het gaat om bomen die oud zijn voor hun soort (en daarmee gevoelig voor storm) of zaailingen op ongewenste plaatsen. Er komen hier negen bomen voor terug. Het is de bedoeling dat de groenstrook meer gras krijgt ten opzichte van de heesters. De mogelijkheden hiervoor zijn echter beperkt. Langs alle tuinen komt weer een redelijk open heesterbeplanting.

Na het verwijderen van het huidige groen wordt eind februari/begin maart het voetpad door deze groenstrook opgebroken en 10 tot 15 centimeter opgehoogd. Dit geldt ook voor de fietspaden tussen de Sint Annabaai en het Paradijsselpark en tussen de Zuiderbreedte en de Groenedijk. Begin maart wordt de fiets- / voetgangersbrug nabij de Hudsonbaai compleet vernieuwd. De voet- en fietspaden worden eind maart geasfalteerd.

Wanneer het werk volgens planning verloopt, wordt begin april de nieuwe beplanting aangebracht en worden vervolgens de gazons ingezaaid.

Ophogen speelveld tussen de Savanne en de Toendra

In de week van maandag 7 februari start het renoveren van het speelveld bij de Savanne/Toendra. Allereerst wordt de beplanting verwijderd. Daarna wordt het terrein opgehoogd en wordt het voetpad opgebroken. Het voetpad wordt eind maart opnieuw geasfalteerd.

Indien de werkzaamheden volgens planning verlopen, wordt begin april de nieuwe beplanting aangebracht en daarna het speelveld ingezaaid.

Vragen of opmerkingen?

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden, dan kunt u bellen met het Informatiecentrum .