Gemeente Schiedam


Afscheid van monumentale kastanje Overschiesestraat

De twee monumentale kastanjebomen in de Overschiesestraat gaan weg uit de straat. De bomen zouden voor de aanleg van het Tramplusproject Schiedam-Vlaardingenlijn een plek elders in de gemeente Schiedam krijgen. De kastanje die nu het dichts bij de Broersvest staat, blijkt na deskundig onderzoek de laatste jaren niet meer groeien. Dit komt onder meer door het afsterven van de wortels. De levensverwachting van deze boom is daardoor niet langer dan vijf jaar. De gemeente Schiedam heeft daarom een vergunning verleend om de boom te rooien.

De kastanje op de hoek van het theater kan gelukkig nog wel worden verplaatst. Deze boom krijgt een standplaats in het groengebiedje bij het Huis te Riviere.

Op 1 februari zal één kastanje in de Overschiesestraat omstreeks 01:30 uur worden gerooid. Op 7 februari 2005 wordt de andere kastanje versleept naar het Huis te Riviere.

De werkzaamheden duren naar verwachting tot 10 februari 2005.

Bereikbaarheid Overschiesestraat

De aannemer treft om de kastanjes te kunnen rooien en te verplanten meerdere maatregelen. Daarvoor sluit hij met ingang van de nacht van 30 januari op 31 januari 2005 vanaf 0:00 uur de Overschiesestraat voor automobilisten af. De weg en de parkeerplaatsen blijven tot de afronding van deze werkzaamheden afgesloten.

Automobilisten worden tijdelijk via de Emmastraat naar de parkeergarage geleid.

Informatie

Voor informatie over de werkzaamheden is een gratis telefoonnummer beschikbaar:

0800-5555444 of 0800-TRAMPLUS.