Gemeente Almere

Ontwikkelingsplan Centrum Almere Buiten

In oktober 2004 heeft het college van burgemeester en wethouders ingestemd met het ontwikkelingsplan voor het nieuwe centrum van Almere Buiten. In december 2004 heeft ook de gemeenteraad ingestemd met het ontwikkelingsplan. Met deze vaststelling is een einde gekomen aan een lang voorbereidingsproces.

Winkeliers en bewoners van het centrum van Almere Buiten zijn per brief uitgenodigd. Ook mensen die hebben aangegeven dat ze interesse hebben in een winkelpand in het nieuwe centrum hebben een brief ontvangen. Overige bewoners van Almere Buiten en andere belangstellenden zijn ook van harte welkom op de inloopavonden.

Inloopavonden

Op de inloopavonden kan men onder andere een maquette en kaarten bekijken. Ook kunnen vragen gesteld worden aan projectleden.

Wanneer: Maandag 7 en donderdag 10 februari

Waar: Stadsdeelkantoor Buiten, Straat van Florida 10

Hoe laat: Tussen 17.00 en 20.00 uur

Inspraak

Het ontwikkelingsplan is tot stand gekomen in samenspraak met verschillende belanghebbenden. In 1999 is begonnen met brainstormavonden met burgers, winkeliers en andere belanghebbenden. Een nota van uitgangspunten was hiervan het resultaat. Deze nota is uitgewerkt in samenwerking met de betrokken eigenaren en ontwikkelaars. In 2001 zijn de visies van deze markpartijen tijdens enkele avonden met belanghebbenden besproken, waarna in 2002 gestart is met het schrijven van het ontwikkelingsplan.

Het ontwikkelingsplan vormt de basis voor het op te stellen bestemmingsplan, dat in het voorjaar van 2005 in procedure wordt gebracht. Bij de bestemmingsplanprocedure hoort inspraak; eventuele zienswijzen kunnen dan schriftelijk worden ingediend. Dit kan dus niet op deze inloopavonden.

Nieuwe website

Wilt u meer weten over het Centrumplan Almere Buiten? Kijk op www.almere.nl/centrumplanbuiten