Gemeente Schiedam


Officiële plaatsing bordje 'Keurmerk veilig en schoon'

De beide zwembaden, Zwembad Zuid en Sport- en recreatiebad Groenoord zijn inmiddels in het bezit van het Keurmerk Veilig en Schoon.

Maandag 7 februari aanstaande wordt dit gevierd. Om 11.00 uur zal Wethouder Habermehl in Zwembad Zuid aan de Westfrankelandsedijk één van de bordjes plaatsen. Tegelijkertijd zal in Sport- en recreatiebad Groenoord het andere keurmerkbordje geplaatst worden. Beide Zwembaden hebben een eigen bordje omdat Zwembad zuid in de categorie; ¿monofunctionele zwembaden¿ valt en Sport- en recreatiebad Groenoord in de categorie; ¿multifunctioneel met ruime voorzieningenniveau¿ valt.

Niettemin hebben beide zwembaden het nodige werk moeten verzetten om in het bezit te komen van dit belangrijke keurmerk. Aantoonbaar opleidingsniveau medewerkers, een reeks van positieve rapporten van laboratoria zijn slechts enkele voorbeelden hiervan. Het is nu voor de beide zwembaden van belang om dit keurmerk te behouden. Jaarlijks zal er een uitvoerige controle zijn, waarbij aantoonbaar gemaakt wordt wat de beide zwembaden in het afgelopen jaar hebben ondernomen om de kwaliteit op dit niveau te houden. Het keurmerk instituut heeft hiervoor een checklist ontworpen om als ¿meetlat¿ naast de bedrijfsvoering te leggen. Uiteraard is de checklist ook in ontwikkeling en zullen de zwembaden regelmatig zichzelf moeten screenen zodra er een nieuwe checklist is vrijgegeven door het keurmerkinstituut.

Achterover zitten is er niet bij omdat dit proces van kwaliteitsbewaking voortdurend in beweging is. De Gemeente Schiedam juicht dit proces enorm toe omdat dit net zoals bij alle medewerkers van de beide zwembaden een trots gevoel geeft, temeer omdat er slechts 30 zwembaden in Nederland in het bezit zijn van dit keurmerk veilig en Schoon.

voor meer informatie kunt u zich wenden tot Arjan van Oostenbrugge, telefoonnummer:(010) ¿ 471 93 27 of (010)- 426 16 82 of per e-mail: groenoord@sportfondsen.nl of zwembadzuid@hetnet.nl