Gemeente Breda

Via Breda zit op goed (Europees) spoor

Vanuit Via Breda, de ontwikkeling van het toekomstige stadsdeel Spoorzone tot 2025, is een eenmalige sponsorbijdrage aan de carnavalsactiviteiten 2005 toegekend. Het carnavalsmotto 2005 Me zijn ut spoor bijster heeft een directe relatie met de aansluiting op het Europese netwerk van de hogesnelheidslijnen.
Een van de activiteiten waaraan de bijdrage is toegekend, bestaat uit een cheque ter waarde van 500,00 voor meest aansprekende verbeelding van het thema tijdens de Grote Optocht op maandag 7 februari. De cheque wordt maandagavond in het Chassé Theater overhandigd door burgemeester P. van der Velden.

Via Breda en Carnaval 2005

Dit jaar richt de promotie van Via Breda zich ook op naamsbekendheid. Via Breda staat voor het nieuwe station en de aansluiting op het Europese spoorwegennet. Dit is onder meer aanleiding om in het gebied de Spoorzone de functies wonen, werken, zorg en cultuur te ontwikkelen. In fase groeien de deelgebieden uit tot een stadsdeel met Europese allure.

Het promoten van Via Breda tijdens evenementen als het Carnaval past bij de doelen.

De eenmalige sponsoring betreft enkele activiteiten en publicaties: een artikel in de officiële carnavalskrant De Kontklopper, aankleding van het Chassé Theater tijdens diverse activiteiten en de prijs van 500 Euro voor een deelnemer (individueel, groep of vereniging) aan de Grote Optocht.

Criteria

Een jury, bestaande uit vertegenwoordigers van de gemeente Breda en NS, beoordeelt alle deelnemers aan de Carnavalsoptocht op enkele criteria. Onder andere gaat het om de aansluiting bij het thema spoor' en de verwijzing naar belangrijke onderdelen van Via Breda. Ook worden de deelnemers beoordeeld op hun toekomstgerichte presentatie.

Naast prins carnaval H'Octavius I heeft bij de prijsuitreiking van de Via Breda-cheque op maandagavond 7 februari, burgemeester P. van der Velden een rol.

Breda, 4 februari 2005