Ingezonden persbericht


89fd32.jpg
PERSBERICHT 89fd38.jpg

NATIONALE VOORLEESWEDSTRIJD 2005

Wie worden de voorleeskampioenen van Amsterdam?

De komende tijd (zie schema hieronder) organiseert de Openbare Bibliotheek Amsterdam weer de voorrondes voor de Amsterdamse Finale van de Voorleeswedstrijd. De kinderen die meedoen zijn leerlingen uit groep 7 of 8 van de basisschool. Zij wonnen de voorleeswedstrijd op hun school en zijn allen in het bezit van de titel 'Voorleeskampioen van de school'. Deze voorleeskampioenen - van 49 basisscholen uit heel Amsterdam - gaan binnenkort de voorlees-strijd met elkaar aan. Omdat er dit jaar weer een groot aantal scholen meedoet aan de Voorleeswedstrijd zijn er dit jaar 5 voorrondes in verschillende vestigingen van de Openbare Bibliotheek Amsterdam.

Tijdens deze voorrondes lezen de deelnemers een fragment voor uit een door hun gekozen kinderboek. Het publiek bestaat uit klasgenoten, vriendjes, (groot-)ouders en leerkrachten. Per ronde is een deskundige jury aanwezig. De presentatie is in handen van Martijn Donders.

Er worden per voorronde twee winnaars gekozen die door mogen naar de Amsterdamse Finale op zaterdag 26 maart in de Bibliotheek Prinsengracht 587. De 2 winnaars van die finale mogen weer door naar de Noord-Hollandse Finale op woensdag 20 april in het Zaantheater in Zaandam. De provinciale winnaar gaat uiteindelijk door naar de landelijke finale op 25 mei 2005 ( Landelijke Voorleesdag ) in Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht. Daar wordt de Nationale Voorleeskampioen 2005 gekozen.

Noot voor de redactie,