IBM kiest voor Altiris Deployment Solution

Verkoopovereenkomst voor beheeroplossing IBM-servers

Culemborg, 7 februari 2005 - Altiris, Inc. (Nasdaq: ATRS), leverancier van oplossingen voor IT lifecycle management, en IBM hebben een overeenkomst getekend waardoor IBM de Altiris Deployment Solution for Servers mag verkopen. IBM wil deze applicatie voor serverbeheer leveren als onderdeel van de IBM ServerGuide Scripting Toolkit. Hiermee kunnen klanten complexe serverimplementaties automatiseren en standaardiseren. De oplossing is geschikt voor IBM eServer xSeries- en BladeCenter-systemen die gebruik maken van Linux- of Windows-besturingssystemen.

Door de integratie van de ServerGuide Scripting Toolkit met de Altiris Deployment Solution for Servers kan IBM op maat gemaakte scripts leveren voor IBM xSeries- en BladeCenter-systemen vanuit de Altiris-beheerconsole. IT-professionals zijn met Deployment Solution for Servers in staat processen te standaardiseren zodat serverconfiguraties veiliger, betrouwbaarder en eenduidiger worden. Hiermee worden ook tijd en kosten voor serverinstallatie gereduceerd. Altiris geeft IT-professionals zo ook de mogelijkheid op afstand servers uit te rollen, zodat de kostbare downtime minimaal is en hoge reiskosten overbodig zijn.

De combinatie van Altiris Deployment Solution for Servers en IBM's ServerGuide Scripting Toolkit geeft klanten een geïntegreerde, gebruiksvriendelijke, image beheer-oplossing die functionaliteiten biedt voor de ondersteuning voor hardware van verschillende leveranciers via één geïntegreerde, webgebaseerde console. Daarnaast bevat de geïntegreerde oplossing voorbeeldscripts voor Windows- en Linux-implementaties, identificatie van de fysieke blade-omgeving op basis van rack, behuizing of blade, configuratiemogelijkheden na implementatie en operationele serverbeheermogelijkheden. Ook bevat de oplossing PXE- en Altiris Bootworks-ondersteuning voor remote beheer.

Volgens marktonderzoeker IDC Research bleef de vraag naar x86-servers onveranderd groot in 2004. IBM groeide vorig jaar zelfs sneller dan de markt met een stijging van 26 procent in het aantal verkochte servers in vergelijking met 2003. Volgens IDC heeft IBM met 31,7 procent het grootste aandeel in de wereldwijde markt voor serversystemen. Dit geldt ook voor de server blade-markt, waar IBM met een marktaandeel van 44,2 procent eveneens de grootste is.

Rob Sauerwalt, IBM global brand manager voor eServer xSeries en Bladecenter: "De groei van IBM xSeries- en BladeCenter-omgevingen houdt aan. Samenwerken met een specialist in systeembeheer als Altiris biedt IBM-klanten een bredere keuze bij de selectie van een oplossing voor de automatisering van implementaties. Door de integratie van Altiris Deployment Solution for Servers en IBM's ServerGuide Scripting Toolkit verminderen klanten de benodigde tijd voor de implementatie van servers zodat deze sneller inzetbaar zijn voor het bedrijf."

ServerProven-status
Altiris Deployment Solution for Servers heeft de IBM ServerProven-status verworven. ServerProven betekent dat een product is geïnstalleerd en draait op een IBM eServer-systeem in een operationele klant-omgeving. Het ServerProven-programma biedt klanten de zekerheid dat IBM eServer-producten met deze status in de praktijk zijn getest.

Licenties en beschikbaarheid
Altiris Deployment Solution for Server is nu beschikbaar. U kunt de IBM ServerGuide Scripting Toolkit downloaden op:

http://www.altiris.com/partners/resellers/ibm/. Voor meer informatie over deze producten kunt u contact opnemen via: www.altiris.com/sales.

Over Altiris
Altiris levert een volledige reeks op het web gebaseerde oplossingen voor centraal en eenvoudig beheer van desktops, notebooks, handhelds en servers gedurende de gehele IT-levenscyclus. De IT-levenscyclus strekt zich uit van de planning en het ontwerp van een infrastructuur, via beheer en operationele activiteiten tot en met upgrade of vervanging. Altiris biedt volledig geïntegreerde en complete oplossingen voor systeembeheer van client- en mobiele omgevingen, asset- en servermanagement. Altiris automatiseert en vereenvoudigd IT life cycle management, verlaagt de kosten en vermindert de complexiteit met een snelle terugverdientijd. Voor meer informatie: www.altiris.com.