Gemeente Oostzaan

8 februari 2005

-Voorbereidingen nieuwbouw gemeentehuis
-Jonge musici geven pianoconcert
-Uitnodiging

-Vaststelling verordening Cliëntenparticipatie
-Verordening Voorzieningen Gehandicapten vastgesteld
---

Voorbereidingen nieuwbouw gemeentehuis In verband met de nieuwbouw van het gemeentehuis starten we op woensdag 9 februari a.s. met het kappen van de bomen die op de bouwplaats staan. Deze werkzaamheden duren enkele dagen. Tijdens de werkzaamheden sluiten we, voor de veiligheid, de Ds. N. Zwiepsingel af vanaf het Zuideinde tot aan de Begoniastraat. Dorpshuis De Greep blijft voor voetgangers bereikbaar. Na de kapwerkzaamheden start de sloop van het pand aan Kerkbuurt 6. Daarna zullen de kabels en leidingen van de nutsbedrijven die zich in het bouwterrein bevinden worden omgelegd. Wij zullen de overlast, die de werkzaamheden met zich meebrengen, tot een minimum beperken. In maart organiseren we een informatiebijeenkomst om u uit te leggen wat er verder allemaal gaat gebeuren in het centrum de komende tijd. Oostzaners hebben destijds met ruime meerderheid voor het gemeentehuisontwerp van architect Roy Gelders gekozen. Tijdens de informatiebijeenkomst laten we u de uitwerking van dit ontwerp zien. Binnenkort leest u op deze pagina hier meer over.


---

Jonge musici geven pianoconcert De gemeente Oostzaan heeft jonge musici tussen de 8 en 17 jaar uitgenodigd om op 9 februari een pianoconcert te geven in de Grote Kerk. Het concert begint om 13.00 u urenduurttotongeveer14.00uur. De leerlingen spelen o.a. stukken van Bach, Tchaikovsky, Schuman, Mozart en Chopin. Wij nodigen iedereen van harte uit om bij dit unieke concert aanwezig te zijn. De toegang is gratis!


---

Uitnodiging
Op woensdag 23 februari organiseren we een avond voor de sportverenigingen en de overige gebruikers van het Sportpark Twiskeweg. De gemeente wil graag weten wat er onder de verenigingen leeft. In de eerste helft van de avond wordt dan gesproken over allerlei zaken rond het gebruik van het sportpark Twiskeweg. Na de pauze wordt door Sportservice Zaanstad een presentatie gehouden over de stand van zaken van het breedtesportproject en over de ondersteuning van sportverenigingen. De avond begint om 19 .30uuren vindt plaats in de kantine van OFC. De betreffende verenigingen krijgen hiervoor nog een uitnodiging. Indien u geen uitnodiging heeft ontvangen, maar wel aanwezig wilt zijn, dan bent u van harte welkom op 23 februari!


---

Vaststelling verordening Cliëntenparticipatie Op 31 januari heeft de gemeenteraad van Oostzaan de verordening Cliëntenparticipatie vastgesteld. Deze verordening regelt de bevoegdheden van de cliëntenraad, bestaande uit uitkeringsgerechtigden en belangenbehartigers. De cliëntenraad wordt betrokken bij het geven van advies, voorlichting en inspraak bij beleidsbeslissingen. De verordening ligt ter inzage op het gemeentehuis.


---

Verordening Voorzieningen Gehandicapten vastgesteld Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 31 januari 2005 is de gewijzigde verordening Voorzieningen Gehandicapten vastgesteld. In deze verordening staat het gemeentelijk beleid, dat een uitwerking is van de Wet voorzieningen gehandicapten. Volgende week leggen wij u, via deze gemeenterubriek, uit welke maatregelen met deze verordening zijn vastgesteld.
De gemeenteraad heeft ook besloten dat er minimabeleid moet komen voor degenen die niet in staat zijn om de eigen bijdragen of de kleine woonvoorzieningen zelf te betalen. De gemeente gaat dit verder uitwerken.
De gewijzigde verordening Voorzieningen gehandicapten ligt vanaf 8 februari gedurende zes weken ter inzage op het gemeentehuis en treedt op 22 maart 2005 in werking. RIO Zaanstreek voert het gemeentelijk voorzieningenbeleid voor gehandicapten uit. Als u een voorziening nodig heeft, kunt u daar een aanvraag indienen via telefoonnummer 0800
- 22 33 44 5. Ook kunt u, voor vragen over het gemeentelijke zorgvoorzieningenbeleid, terecht bij het Informatie- en Serviceloket Zorg en Welzijn (voor openingstijden zie boven).

Terug naar boven