Gemeente Hengelo

Burgers kiezen voetgangersbewegwijzering

In de binnenstad van Hengelo worden palen met bewegwijzeringbordjes voor voetgangers geplaatst. De bordjes verwijzen naar openbare gebouwen en culturele instellingen, hotels en parkeergarages. De gemeente laat de keus voor de kleur van de bordjes over aan de inwoners. Op deze website (via de button 'Stem' rechts op de hoofdpagina) kunnen mensen hun stem uitbrengen op een van de twee varianten. De ene variant is een antraciet bordje met zilverkleurige letters, de andere variant is een blauw bordje met gele letters. Stemmen is mogelijk tot en met maandag 14 februari. Donderdag 17 februari wordt de uitslag bekend gemaakt.

Stedenbouwkundig gezien past de variant met de antraciet achtergrond en de zilveren letters het beste in het huidige straatbeeld. De blauwe bordjes met gele letters geven kleur aan de binnenstad en geel en blauw zijn de kleuren van de gemeente. De keus is aan de burgers. De variant waarop het meest gestemd wordt, zal aankomend voorjaar in het centrum geplaatst worden.

Marktplein centrale punt

In totaal worden 19 palen geplaatst, verspreid door de hele binnenstad. Aan de palen komen meerdere verwijzingsbordjes te hangen die verwijzen naar o.a. het stadhuis, de bioscoop, parkeergarages, het Prins Bernhard Plantsoen en het informatiecentrum van Hart van Zuid. Het aantal bordjes per paal varieert van 4 tot 12. Naast tekst zal er op de bordjes een pictogram komen te staan. Het marktplein is het centrale punt, van waaruit naar de verschillende gebouwen en bezienswaardigheden wordt verwezen. De exacte locaties van de palen zijn nog niet bekend. De palen zijn ca. 3,5 meter hoog.

Planning

Stemmen is mogelijk tot en met maandag 14 februari. Mensen die niet over een computer beschikken en naar aanleiding van artikelen in de krant en in de gemeenteadvertentie ook willen stemmen, kunnen hun voorkeur schriftelijk doorgeven aan de Gemeentewinkel, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.
Donderdag 17 februari wordt de uitslag van de poll bekend gemaakt. Vervolgens worden de bordjes besteld en in april/mei wordt de bewegwijzering geplaatst.