Gemeente Edam-Volendam

Nieuwsberichten

03-02-2005
Bekendmaking bestemmingsplan Zuidpolder-Oost

Bestemmingsplan Zuidpolder-Oost

Burgemeester en wethouders van Edam-Volendam maken bekend, dat de raad van die gemeente in zijn vergadering van donderdag 27 januari 2005 het bestemmingsplan "Zuidpolder-Oost" gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan regelt de inrichting van het oostelijk deel van de Zuidpolder. Het plan biedt ruimte aan ongeveer 1050 woningen. Naast deze woningen wordt er ook ruimte gereserveerd voor: een woonzorgcentrum, twee scholen, een begraafplaats, een gemaal en een voorzieningenstrook.

In dit bestemmingsplan zijn overeenkomstig artikel 13, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening gronden aangewezen, waarvan de verwerkelijking van het plan in de naaste toekomst nodig wordt geacht.

De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan, zoals dat met ingang van 16 juli 2004 ter inzage heeft gelegen, gewijzigd vastgesteld.

De wijzigingen die zijn doorgevoerd naar aanleiding van ingediende zienswijzen betreffen enkele aanpassingen in de bestemmingsplantoelichting en -voorschriften. Voor wat betreft de bestemming maatschappelijke doeleinden met nadere aanduiding "zorgcentrum" is de maximaal toegestane hoogte verlaagd naar 20 meter. De plantoelichting alsmede de voorschriften bevatten een op deze verlaging van de hoogte gestoelde aangepaste formulering. In de toelichting is ter verduidelijking een extra paragraaf toegevoegd met een onderbouwing m.b.t. het woonzorgcentrum. Met betrekking tot de verkeersintensiteit zijn geactualiseerde meetgegevens opgenomen in de bestemmingsplantoelichting. Voorts is in de plantoelichting een bijlage toegevoegd m.b.t. de bevolkingsprognose en woningbehoefte tot 2010 afkomstig uit de Structuurvisie Edam-Volendam en zijn enkele ambtshalve c.q. technische wijzigingen in de planvoorschriften verricht. De wijzigingen zijn verwoord in het raadsvoorstel en
-besluit die u bij de ter inzage liggende stukken aantreft.

Ingevolge artikel 26 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening ligt het gewijzigde vastgestelde bestemmingsplan met ingang van donderdag 10 februari 2005 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage op het Stadskantoor Edam-Volendam, W. van der Knoopdreef 1 te Volendam en op de sector Grondgebied, Mgr. C. Veermanlaan 1f te Volendam op werkdagen van 9.00 uur tot 16.00 uur. Tevens is het voorstel en besluit van het plan te lezen op deze website, op de homepage bij het onderwerp: ´vergaderingen´ en als u klikt op ´raadsinformatie´.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan degene die tijdig zijn zienswijze omtrent het ontwerp-bestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig zijn zienswijze met betrekking tot het ontwerp-bestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken, bij Gedeputeerde Staten van Noord-Holland, Postbus 3007, 2001 DA Haarlem schriftelijk bedenkingen inbrengen tegen het bestemmingsplan.

Tegen de door de gemeenteraad bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan kan een ieder binnen genoemde termijn schriftelijk bedenkingen inbrengen bij Gedeputeerde Staten.

Edam-Volendam, 7 februari 2005

Burgemeester en wethouders van Edam-Volendam