Gemeente Edam-Volendam

Nieuwsberichten

03-02-2005
Kapvergunningen

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten tot het verlenen van een vergunning voor het kappen van: 21 populieren, 4 sierkersen, 2 iepen, 2 elzen en een berk (totaal 30 bomen) langs de Broekgouwstraat te Edam. De populieren hebben een leeftijd die met zich meebrengt dat er vaak grote takken uit de bomen breken, waardoor er gevaar voor passanten bestaat, daarnaast wordt de asfaltverharding van een gedeelte van het fietspad, mede door wortelwerking, ernstig beschadigd. Enkele iepen, sierkersen, een berk en twee elzen hebben ook een dusdanige kwaliteit en standplaats, dat vervanging een verbetering betekent.
Aan de vergunning is een herplantplicht verbonden voor 29 moeraseiken en 3 glanseiken (totaal 32 bomen), de moeraseiken aan de waterkant en de glanseiken naast J.M. Osterlinghstraat 25A.

Op grond van artikel 7:1 van de Algemene Wet Bestuursrecht kunnen belanghebbenden binnen 6 weken tegen dit besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van B&W, Postbus 180, 1130 AD Volendam

Burgemeester en wethouders van Edam-Volendam,
De secretaris, de burgemeester,