Perdu

Nieuwe Maandag in Perdu

Vanavond in Perdu om 20.30 uur:

De Nieuwe Maandag is terug met kersverse theaterteksten en als speciale gast schrijver/theatermaker Don Duyns.

Het project Nieuwe Maandag biedt ambitieuze schrijvers van nieuwe theaterteksten de kans om hun teksten voor te leggen aan het publiek. Professionele acteurs lezen de teksten onder begeleiding van een regisseur. Na afloop van iedere lezing is er mogelijkheid tot reactie: opmerkingen, vragen, kritiek. Zo hopen we een plek te creëren waar schrijvers hun publiek ontmoeten en andere theatermakers kennis kunnen nemen van nieuw materiaal.

Iedere Nieuwe Maandag zal een gerenommeerde toneelschrijver in een nagesprek de gelezen teksten van commentaar voorzien. Dit maal is het de beurt aan Don Duyns, onder andere bekend van zijn teksten voor Growing Up in Public, zoals het recente Paars.

Maandag 7 februari zullen op de Nieuwe Maandag de volgende stukken gelezen worden:

What dreams are made of , Germen Oosterhof

Amaretto, Eva van Heijningen

Townpeople, Dan van Steen

Acteurs: Ton Meijer, Tim de Zwart, Odette van de Molen en Esmeralda Detmers. Regie: Eva Bauknecht en Teunkie van der Sluijs

Locatie: Theater Perdu, Kloveniersburgwal 86, Amsterdam, tel. 020-422 05 42. Datum: maandag 7 februari
Aanvang: Het programma begint om 20:30 uur
Toegang: 4,50 euro

Organisatie: Eva Bauknecht, Esmeralda Detmers, Melle Los en Guiot Duermeijer.

Internet: http://www.perdu.nl/


*We zijn nog steeds op zoek naar nieuwe toneelteksten. Wil je het proberen? Mail dan de redactie: nieuwemaandag@hotmail.com

Maximaal 20 minuten. Reken op 1½ minuut per pagina bij dubbele regelafstand en 12 puntsletters. Op papier naar Bachstraat 20, 1077 GG, Amsterdam.