Politie Hollands Midden

Lisse Onder invloed

De politie heeft in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 febrauri het rijbewijs ingevorderd van een 23-jarige man uit Noordwijk. De man reed over de Westelijke Randweg toen hij ter controle werd staande gehouden. De blaastest gaf aan dat hij gedronken had. De ademanalyse op het politiebureau wees 590 ug/l uit. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd.

Noordwijkerhout Onder invloed

Agenten zagen zondag 6 februari rond 03.30 uur een auto op de Gieterij tegen een lantaarnpaal aanrijden. Hierna reed de auto gewoon verder. De politie heeft de auto laten stoppen en heeft de bestuurder, een 22-jarige man uit Lisse, een blaastest afgenomen. Deze gaf aan dat hij gedronken had. De ademanalyse op het politiebureau wees 795 ug/l uit. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd. Op de Maandagse Wetering heeft de politie in de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 februari een 33-jarige man uit Noordwijkerhout aangehouden. Agenten stonden op de Maandagse Wetering met een groep jongeren te praten toen de Noordwijkerhouter met zijn brommer bijna tegen de groep aanreed. De politie heeft hem laten stoppen en een blaastest afgenomen. Deze gaf aan dat hij gedronken had. De ademanalyse op het politiebureau wees 630 ug/l uit. De limiet in het verkeer is 220 ug/l.

Noordwijkerhout Alcoholcontrole

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden controleerde tijdens het afgelopen carnavalsweekend op alcohol. Slechts één automobilist werd hierbij aangehouden. Een 22-jarige man uit Lisse werd op de Delfweg gecontroleerd en blies uiteindelijk op het politiebureau 585 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd.

Hillegom Alcoholcontrole

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft zaterdag 5 februari een alcoholcontrole gehouden op de Beeklaan. Bijna 300 bestuurders hebben een blaastest afgelegd. Drie bestuurders hadden te veel gedronken. Bij een van hen lukte de ademanalyse niet en is een bloedproef afgenomen. De andere twee bestuurders bliezen 255 ug/l en 585 ug/l.

Rijnsburg Rijden onder invloed De politie heeft op vrijdag 4 februari even voor 19.00 uur een 45-jarige automobilist uit Rijnsburg aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De politie kreeg een melding dat de bestuurder op de rotonde van de Rijnsburgerweg/Laan van Verhof op een paaltje was gereden. De bestuurder sloeg rechts af in de richting van de Floralaan waar hij op de verkeersgeleiding tot stilstand kwam. De bestuurder werd met een gebroken neus overgebracht naar het LUMC. Agenten roken een alcohollucht bij de bestuurder, daarnaast was hij onvast ter been en sprak hij met dubbele tong. In het ziekenhuis werd een bloedonderzoek gedaan om te bepalen wat het alcoholgehalte is.

Hillegom Snelheidscontrole

De politie heeft op vrijdag 4 februari tussen 11.41 en 15.45 uur een snelheidscontrole gehouden op de Wilhelminalaan. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 30 km/u in verband met wegwerkzaamheden. Van de 1664 passanten waren 484 bestuurders (ruim 25%) die te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 69 km/u. Woensdag 2 februari werd tussen 13.48 en 15.48 gecontroleerd. 256 bestuurders reden te hard. Er werden 704 passanten geteld. De hoogst gemeten snelheid was 70 km/u. De politie wijst erop dat zij, zolang de werkzaamheden nog duren, regelmatig zal controleren op deze weg.

Noordwijkerhout Aanhoudingen

De politie heeft op zondag 6 februari even voor 19.00 uur twee Hillegommers van 32 en 34 jaar aangehouden. De politie kreeg ongeveer een half uur daarvoor een melding van een aanrijding op de Provincialeweg N206. De 32-jarige Hillegommer zou met de auto van zijn plaatsgenoot tegen de achterzijde van een bestelauto van een 45-jarige Noordwijker gereden zijn. De 32-jarige bestuurder bleek onder invloed te zijn van alcohol. De politie hield hierop de bestuurder aan en wilde hem in de politiewagen plaatsen. De 34-jarige man probeerde echter dit te verhinderen door een agent weg te trekken. De 32-jarige man begon vervolgens eveneens verzet te plegen en sloeg de andere agent in het gezicht. Hierop ontstond tussen de agenten en de twee Hillegommers een gevecht waarbij uiteindelijk de 32-jarige werd gepepperd. De man liep weg, maar werd door een van de agenten teruggehaald. De 32-jarige sloeg nog enkele keren in het gezicht van de agent. De twee Hillegommers werden met de hulp van extra ingeroepen agenten geboeid overgebracht naar het bureau. In de auto bleef de 32-jarige Hillegommer trappende bewegingen maken naar de agenten. Een blaastest wees uit dat de man te veel gedronken had, namelijk 705 ug/l. De limiet is 220. Tegen de verdachten wordt proces verbaal opgemaakt. De twee zijn in verzekeringgesteld.

Katwijk Verkeersongeval

Zondag 6 februari even na 22.00 uur vond op de Biltlaan een eenzijdig verkeersongeval plaats. Een 33-jarige bestuurder uit Katwijk reed vanuit de richting van de Zwarteweg en wilde een auto inhalen. Tijdens het inhalen had de Katwijker zijn auto niet meer onder controle. Ter hoogte van de Schorpioen begon de auto te slingeren. De auto botste met de linkerzijde tegen een boom waarna de auto naar rechts wijkte. De auto botste met de rechterzijde opnieuw tegen een boom. De Katwijker en een 41-jarige inzittende, een plaatsgenoot, kwamen bekneld te zitten. De brandweer moest de auto knippen om de twee uit de auto halen. Dit duurde ongeveer anderhalf uur. De politie is nog op zoek naar de bestuurder die door de Katwijkers werd ingehaald. De politie verzoekt deze bestuurder zich te melden.

Leiden Verkeersongeval

Zondag 6 februari omstreeks 14.15 uur vond op de N11 ter hoogte van Rijkswaterstaat een verkeersongeval plaats. Een 51-jarige automobilist uit Leidschendam reed vanaf de afslag van Rijkswaterstaat opnieuw de N11 op nadat hij de verkeerde afslag had genomen. De bestuurder wilde linksaf en reed de kruising op naar het midden tussen de twee rijstroken. Op dat moment kwam vanuit de richting van de Willem van der Madeweg een motorrijder aangereden. De automobilist gaf gas om een aanrijding te voorkomen. De motorrijder heeft hierop geremd en schoot achter de auto door. Het stuur klapte vervolgens dubbel waarna de bestuurder over zijn motor viel. De motorrijder, een 40-jarige Leiderdorper, werd met gebroken ribben en diverse schaafwonden overgebracht naar het ziekenhuis.

Leiden Onder invloed

De politie heeft in de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 februari het rijbewijs ingevorderd van een 24-jarige man uit Leiden. Deze reed tegen de richting in op de Steenstraat. Hierop werd hij gecontroleerd. De ademanalyse gaf 605 ug/l aan. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd. Ook kreeg hij een bekeuring voor tegen de richting in rijden en omdat hij zijn rijbewijs niet kon laten zien.

Leiden Man weigert mee te werken aan ademanalyse

De politie heeft zaterdag 5 februari proces-verbaal opgemaakt tegen een 30-jarige man uit Leiden die weigerde mee te werken aan een ademanalyse. De man reed zonder licht rond 05.00 uur het parkeerterrein aan de Molenwerf af. De blaastest gaf aan dat hij gedronken had. Op het politiebureau weigerde hij echter de ademanalyse te volbrengen. Ook weigerde hij een bloedproef.

Leiden Onder invloed en zonder rijbewijs

De politie heeft zaterdag 5 februari een 36-jarige man uit Hazerswoude-Dorp aangehouden. De politie zag hem op de Hoge Rijndijk door rood rijden. Op het Levendaal hebben ze de man gecontroleerd. De blaastest gaf aan dat hij te veel gedronken had. Bovendien bleek zijn rijbewijs enige tijd terug ingevorderd te zijn omdat hij met 170 km/uur over de N11 had gereden. Bij een snelheidsovertreding van meer dan 50 km/uur wordt het rijbewijs ingevorderd. Op de N11 geldt een snelheidslimiet van 100 km/uur.

Leiden Inbraak

In twee woningen aan de Rijndijkstraat is vrijdagochtend 4 februari ingebroken. Vermoedelijk is men in beide woningen binnengekomen door te hengelen of te flipperen. Uit de woningen zijn sieraden en gsm's meegenomen. De politie doet onderzoek.

Leiden Autovernielers aangehouden

De politie heeft zondag 6 februari rond 04.30 uur twee 19-jarige jongens uit Leiden en Leiderdorp aangehouden. De twee zijn verantwoordelijk voor een groot aantal vernieligen aan auto's op de Oude Vest. Van de auto's werden ruitenwissers afgebroken, buitenspiegels vernield en ramen en lak bekrast. De politie telde aan minimaal 21 auto's schade. Inmiddels zijn er enkele aangiften van gedupeerden binnen. De politie vraagt gedupeerden om vooral aangifte te doen. De verdachten hebben tegenover de politie bekend. Zondagmiddag mochten zij na het opmaken van een proces-verbaal weer het bureau verlaten.

Leiden Vernielers ruit hotel aangehouden

De politie hield zondag 6 februari rond 03.00 uur op het Noordeinde drie jongeren uit Leiden aan als verdachte van vernieling van een ruit van een hotel aan de Boommarkt. De 17-jarige en de twee 20-jarige verdachten gaven bij de politie toe betrokken te zijn geweest bij de vernieling. Bij de aanhouding bemoeiden zich meerdere omstanders en vrienden van de verdachten waardoor even een dreigende situatie ontstond. Met de assistentie van meerdere collega's lukte het de agenten om de verdachten in te rekenen en de situatie terplaatse onder controle te houden. De verdachten zijn na hun verhoor zondagmiddag weer op vrije voeten gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Alphen aan den Rijn Berovingen

Zaterdagavond 5 februari hebben zich twee berovingen voorgedaan. In het Bospark werd rond 22.00 uur een 26-jarige vrouw uit Alphen achterna gefietst door een tot nog toe onbekende man en beroofd van haar tas, met onder andere haar portemonnee. Even later werd in een portiek van een flat aan de Herculeslaan een 16-jarige pizzabezorger uit Alphen aan den Rijn beroofd van zijn portemonnee en mobiele telefoon door twee jonge jongens. In de nacht van zaterdag op zondag 6 februari rond 0.15 probeerden drie personen een 16-jarige jongen uit Alphen aan de Diepenbrockweg te beroven van zijn mobiele telefoon onder bedreiging van een mes. Door toedoen van een agent die niet in dienst was maar toevallig langsfietste, mislukte de beroving.

Zwammerdam Woninginbraken

Vrijdagavond 4 februari tussen 21.00 en 22.30 is ingebroken bij drie woningen aan de Hellenbroeckstraat. De woningen werden doorzocht, waarbij uit een woning sieraden zijn meegenomen.

Waddinxveen Politie houdt verdachte van vernieling aan

In de avond van vrijdag 4 februari heeft de politie op de Staringlaan een 35-jarige Waddinxvener aangehouden in verband met vernieling en poging tot zware mishandeling. Op het moment dat de man thuis kwam zag hij enkele jongeren wegrennen waarvan hij vermoedde dat zij vernielingen hadden aangericht aan zijn eigendommen. De man zette hierop de achtervolging in waarbij hij een metalen pijp meenam. In de directe omgeving stuitte de man op een groep skaters waarvan hij vermoedde dat zij bij de overlopen jongeren behoorden. Achteraf bleek dit niet het geval. In de daarop onstane situatie sloeg de Waddinxvener met de metalen pijp in op de fietsen van de skaters. Ook zou de man op de skaters hebben ingeslagen. De inmiddels gealarmeerde politie trof de man later in zijn woning aan, waar hij werd aangehouden. In overleg met justitie wordt de man op 7-2 voor de officier van justitie in Den Haag geleid.

Bodegraven Auto slaat over de kop Een 30-jarige automobiliste uit Capelle aan den IJssel sloeg op zaterdag 5 februari rond 10.45 uur op de Rijksweg A12 met haar auto over de kop. De vrouw moest evenals haar uit Oisterwijk komende 64-jarige inzittende door de brandweer uit de auto gehaald worden. De vrouw uit Capelle werd met onbekend letsel overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Haar inzittende kwam met de schrik, en een aantal schrammen en builen, vrij. Het ongeval ontstond nadat de bestuurster de macht over haar stuur verloor na een uitwijkmanouevre voor een op de weg liggende dode vogel. Zij botste op de vangrail waarna haar auto over de kop sloeg en tot stilstand kwam.

Bodegraven Woninginbreker aangehouden De politie hield op zaterdag 5 februari rond 18.55 uur op heterdaad een 37-jarige man uit Rotterdam aan als verdachte van een woninginbraak. De verdachte had ingebroken in een woning aan de Statenlaan en daar sieraden gestolen. Een getuige van de inbraak belde de politie die dan ook de verdachte net buiten de woning kon aanhouden. Bij zich had hij uit de woning afkomstige sieraden. Ook werden inbrekerswerktuigen gevonden. De verdachte is ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Reeuwijk Onder invloed

De politie heeft in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 februari het rijbewijs ingevorderd van een 35-jarige man uit Haastrecht. De politie hield hem ter controle staande op de Nieuwdorperweg. De blaastest gaf aan dat hij gedronken had. De ademanalyse wees 660 ug/l uit. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd. In de nacht van zondag 6 op maandag 7 februari controleerde de politie een 42-jarige man uit Reeuwijk op het gebruik van alcohol. Hij blies 970 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Nieuwerkerk a/d IJssel Onder invloed

De politie heeft in de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 februari het rijbewijs ingevorderd van een 31-jarige man uit Nieuwerkerk a/d IJssel. De polit9e hield hem staande omdat hij zonder licht over de Batavierlaan reed. Op de Ir. Lelystraat moest hij vervolgens de blaastest afleggen. Dit weigerde hij echter waarop hij agressief werd. De politie heeft hem vervolgens aangehouden. Op het politiebureau wees de ademanalyse 930 ug/l uit. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd.

Gouda Knuffelbeesten gestolen Drie 18-jarige jongeren uit Gouda stalen zaterdag 5 februari rond 02.30 uur vanaf een kraam van een standhouder in het winkelcentrum in Goverwelle een aantal knuffelbeesten zoals tijgers, panters, leeuwen etc. De drie hadden zich de toegang tot het winkelcentrum verschaft en gingen er met de beesten vandoor. Dit werd gezien door een getuige die de politie belde. De politie hiet het drietal vervolgens op het Gortmolenerf aan. De drie bekenden tegenover de politie. De knuffelbeesten werden, deels vernield, teruggevonden. De jongeren mochten in de loop van de zaterdag het bureau weer verlaten met een dagvaarding op zak.

Gouda Diefstal uit woningen Het afgelopen weekend vonden bij 4 woningen inbraken plaats en werd bij 1 woning ingeslopen. De buit bestond uit ondermeer een schoudertas, een laptop, een audioset, een horloge, een mobieltje, een computer met beeldscherm en geld uit een portemonnee. Van de daders ontbreekt nog ieder spoor. Vrijdagavond 4 februari rond 19.30 uur werd een bewoner van een woning aan de Dunantsingel met een onduidelijk verhaal aan de voordeur aan de praat gehouden. Op dat moment sloop een ander de woning via de achterdeur binnen en stal een tas. Een deel van de inhoud van de tas werd zaterdagmiddag 5 februari op de Hammerskaldhof teruggevonden. In de nacht van 4 op 5 februari werd er ingebroken in een woning aan de mr. D.J. van Heusdestraat en de St. Josephstraat. Zaterdagavond 5 februari werd ingebroken in ene woning aan de Han Hollanderweg en in de nacht naar de zondag in een woning aan de Kievitstraat. De politie onderzoekt de inbraken en insluiping.

Krimpen a/d Lek Onder invloed

De politie heet in de nacht van zondag 6 op maandag 7 februari het rijbewijs ingevorderd van een 43-jarige man uit Krimpen a/d Lek. Deze werd ter controle staande gehouden op de Looijerijstraat. De ademanalyse wees 1225 ug/l uit. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd.

Stolwijk Aanrijding Een 8-jarige meisje uit Stolwijk werd vrijdag 4 februari rond 15.40 uur op de Benedenheulseweg op haar fiets aangereden door een 65-jarige automobilist uit Stolwijk. Het meisje sloeg op de weg plotseling linksaf juist op het moment dat de automobilist haar inhaalde. Bij de aanrijding die volgde liep het meisje hoofdletsel op. Zij werd overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

Lekkerkerk Politie treedt op tegen jongeren De politie is de laatste tijd opgetreden tegen een groep jongeren die de afgelopen maanden in Lekkerkerk voor overlast zorgde. In de avond van woensdag 2 februari bekeurde de politie 8 jongeren die zich ophielden bij de school Het Schateiland. Terplaatste geeft een bordje verboden toegang voor onbevoegden aan dat zij zich daar niet mochten bevinden. De jongeren kunnen binnenkort een acceptgiro van 30 euro in de bus tegemoet zien. Al sinds enkele maanden kreeg de politie klachten over de jongeren die zich nogal luidruchtig op diverse plaatsen in Lekkerkerk ophielden. Daarbij gebruikte ze alcohol en pleegden kleine vernielingen. In januari dit jaar werd voor 1550 euro vernield bij basisschool het Schateiland aan de Jan Ligthartstraat. De politie besloot daarop streng te gaan optreden.

------------------------------------- einde berichten -------------------------------------------------------------

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 7 februari 2005

(



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --