Eemland zuid, 09.45 uur

Utrecht 07-02-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Teveel op

AMERSFOORT In de nacht van zondag 6 op maandag 7 februari zijn twee automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Even na middernacht werd een 33-jarige automobilist uit Amersfoort op Westerstraat gecontroleerd. Hij had teveel gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 325 ug/l, bijna anderhalf keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van twee uur.

Rond 02.20 uur werd een 32-jarige automobilist uit Amersfoort op de Sint Andriesstraat gecontroleerd. Ook hij bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 365 ug/l, meer dan anderhalf keer de maximaal toegestane hoeveelheid. Ook tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur.

Gewond door luchtbuks

AMERSFOORT Op zondag 6 februari moest een jongen in het ziekenhuis worden opgenomen nadat hij was beschoten met een luchtbuks.

Rond 12.00 uur bevonden vier jongens zich in een woning aan de Eemzijde. Eén van de jongens, een 15-jarige jongen uit Amersfoort, was aan het spelen met een luchtbuks. Daarbij richtte hij op een 14-jarige Amersfoorts vriendje. De 15-jarige jongen dacht dat het wapen ongeladen was en haalde de trekker over. Daarbij werd het vriendje in zijn buikstreek geraakt.

Het 14-jarige jongetje is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht en is daar opgenomen. De 15-jarige verdachte meldde zich kort na het voorval aan het politiebureau en werd aangehouden. De politie stelt een nader onderzoek in naar wat er zich precies heeft afgespeeld.

Man bedreigd en mishandeld

AMERSFOORT Op zondag 6 februari werden drie mannen voor bedreiging en mishandeling aangehouden.

Rond 05.00 uur fietste een 23-jarige man uit Amersfoort over de Kamperbinnenpoort. Hij zag en hoorde dat een man een vrouw uitschold. Hij zei daar wat van en er ontstond een woordenwisseling tussen hen. Daarbij kreeg de Amersfoorter een klap in zijn gezicht en zag dat de man hem met een vuurwapen bedreigde. Vervolgens hoorde en zag het slachtoffer dat de verdachte tot tweemaal toe met het vuurwapen schoot. Daarbij werd hij niet geraakt. Daarop ging de verdachte er vandoor.

De politie kwam ter plaatse en hoorde dat het slachtoffer door drie mannen was bedreigd. Aan de hand van het signalement stelde de politie een onderzoek in de omgeving in. Daarbij werden drie verdachten, mannen van 31, 32 en 37 jaar oud en afkomstig uit Amersfoort, aangehouden. Het vuurwapen werd niet aangetroffen. De politie stelt een onderzoek in naar wie welke rol heeft gespeeld. Het slachtoffer had door de klap licht lestel aan zijn kaak opgelopen.