Heuvelrug, 10.10 uur

Utrecht 07-02-2005 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Doeiii!

VEENENDAAL Op zondag kwam een vriendelijke motorrijder ten val.

Rond 12.20 uur stond een politieman voor het rode verkeerslicht op de kruising van de Vendelier met de Rondweg west te wachten. Hij zag dat van links een motorrijder op een mooie sportmotor aan kwam rijden en dat hij rechtsaf de Vendelier inreed. Daarbij zwaaide de motorrijder vriendelijk en de politieman zwaaide terug. Vervolgens hoorde de politieman een hoop herrie en zag in zijn linkerspiegel dezelfde motorrijder door de lucht vliegen, met voor hem uit een verkeerspaaltje en de motor.

Wat was er gebeurd: door het enthousiaste zwaaien, was de motorrijder even niet bij de les geweest. Daardoor nam hij de bocht te ruim, raakte de schuin oplopende rand van de middengeleider, kwam ten val en raakte het verkeerspaaltje. Geluk bij een ongeluk was dat de motorrijder, een 31-jarige man uit Veenendaal, geen letsel opliep. Wel raakte zijn motor behoorlijk beschadigd.

Teveel op

RHENEN - In de nacht van zondag 6 op maandag 7 februari bleek een automobilist teveel te hebben gedronken.

Rond 00.10 uur werd een 61-jarige automobilist uit Meteren op de Cuneraweg gecontroleerd. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 300 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van twee uur.

Huisgenoot

MAARSBERGEN Op zondag 6 februari betrapte een bewoner een huisgenoot op diefstal.

Rond 20.45 uur kwam een 50-jarige man uit Maarsbergen thuis bij zijn woning aan de Griftdijk. Hij zag dat alle verlichting in zijn woning brandde en dat een 40-jarige huisgenoot in zijn spullen aan het snuffelen was. Toen hij de huisgenoot aansprak, had die zijn televisie in zijn handen en vertelde dat er was ingebroken en dat de politie al was gewaarschuwd. Daarna liep de 40-jarige man weg en liet de televisie in de gang achter. De gehele woning van de 50-jarige man bleek te zijn doorzocht en naast de televisie, waren een klok en meerdere pakjes sigaretten uit de woning gehaald. Bij navraag bleek de politie in het geheel niet te zijn gewaarschuwd.

De 50-jarige man deed aangifte van diefstal. De 40-jarige verdachte was bij de komst van de politie verdwenen, maar werd later alsnog in de woning aangehouden. Hij is voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.