Politie Groningen

Persberichten maandag 7 februari 2005

Provincie Groningen 07-02-2005 -

Stadskanaal: aanhouding na vernieling bushokje
Twee 19-jarige mannen uit Stadskanaal zijn zondagavond door de politie aangehouden aan de Frankrijklaan in Stadskanaal. De politie kreeg een melding dat twee mannen op een fiets een bushokje vernielden aan de Atlantislaan in Stadskanaal. Op de hoek met de Aziëlaan werden de verdachten aangetroffen. De passagier van de fiets was in het bezit van een grote poster, afkomstig uit de abri. Bij het zien van de politie gooide hij die weg. Bij staandehouding bleken beiden verdachten merkbaar onder invloed van alcohol te verkeren. Zij zijn meegenomen naar het bureau en ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Zuidhorn: auto over de kop
Op de Julianalaan in Zuidhorn sloeg zondagavond een auto over de kop. De bestuurder van de auto raakte op de kruising met de Hoofdstraat de controle over zijn auto kwijt en belandde in de bosschages. Na een botsing met een betonrand sloeg de auto over de kop. In een woning aan de Julianalaan werd door de politie een 35-jarige man uit Zoutkamp aan. Hij verklaarde aanvankelijk de bestuurder van de auto te zijn geweest. Die verklaring trok hij later weer in en was volgens zijn zeggen alleen passagier geweest. De man weigerde mee te werken aan een blaasproef en de ademanalyse. Ook wilde hij geen officiële verklaring afleggen. Uit onderzoek blijkt dat de verdachte een rijontzegging heeft tot medio maart. De man is heengezonden. De politie stelt een nader onderzoek in.

Snelheidscontroles regio: zondag
Noordhorn: Rijksstraatweg
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 35 voertuigen, aantal overtredingen: 2, hoogst gemeten snelheid: 117 km.
Lauwersoog: Marneweg
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 190 voertuigen, aantal overtredingen: 12, hoogst gemeten snelheid: 115 km.
Niezijl: Rijksstraatweg
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 750 voertuigen, aantal overtredingen: 7, hoogst gemeten snelheid: 97 km.

Groningen: rijden onder invloed
Een 24-jarige inwoner van Groningen is zondagnacht bekeurd voor het rijden onder invloed. De man reed in zijn personenauto over de Floresstraat in de stad zonder verlichting. Bij controle bleek dat hij had gedronken. Aan het politiebureau werd vastgesteld dat hij 1.1. promille alcohol in zijn bloed aan. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: snelheidscontroles
Op de Laan 1940-1945 heeft de politie zondagmorgen 375 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Daarvan reden er 15 te hard. De hoogst genoteerde reed 115 km/u waar maximaal 70 km/u was toegestaan. Op de Beneluxweg in de stad werden zondagmiddag 69 bestuurders bekeurd voor overtreding van de maximumsnelheid. Dit gebeurde
steekproefsgewijs met de lasergun. Een 34-jarige automobilist uit Groningen werd geklokt op 130 km/u terwijl ter plaatse maximaal 70 km/u mocht worden gereden. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.