ASSET CONTROL INTERNATIONAL BV

Asset en Telekurs leveren snelle beschikbaarheid gegevens AFM

Asset Control en Telekurs Financial leveren snelle beschikbaarheid van bedrijfsactiviteitengegevens aan AFM

NEW YORK, February 7/PRNewswire/ --


- Abbey Financial Markets selecteert VDF van Telekurs Financial voor kwaliteitsgegevens en breidt gebruik van Asset Control uit met gegevens van bedrijfsactiviteiten.

FIMA - Asset Control, een toonaangevende leverancier van oplossingen voor het beheer van financiële gegevens ten behoeve van de financiële sector heeft vandaag aangekondigd dat Abbey Financial Markets (AFM), een al lang bestaande gebruiker van Asset Control voor risicogerelateerde gegevensbeheer, het gebruik van het Asset Control platform heeft uitgebreid tot gegevensbeheer van bedrijfsactiviteiten.

Dit zal worden aangekondigd op de FIMA 2005 Financial Information

Management Conference die wordt gehouden op 7-9 februari in het Waldorf Astoria in New York. Asset Control zal in stand (nummer)8 de werkstroom van bedrijfsactiviteiten en referentiegegevensbeheer demonstreren.

AFM koos voor Valordata Feed (VDF) van Telekurs Financial zowel voor de leveranciersbron voor bedrijfsactiviteitengegevens als voor prijs- en referentiegegevens. De feed werd in het Asset Control platform geïntegreerd met behulp van de AC Plus feed handler voor de VDF van Telekurs Financial.

'Door het besluit om ons gebruik van het Asset Control platform uit te breiden tot bedrijfsactiviteitengegevens kunnen we onze bestaande gegevensinfrastructuur transporteren en nieuwe bedrijfsfunctionaliteit verkrijgen,' zei Bruce Angus, hoofd van IT Services Management, AFM. 'Asset Control zal voorzien in de kernfunctionaliteit om te kunnen voldoen aan de bedrijfseisen voor geconsolideerde bedrijfsactiviteitengegevens van hoge kwaliteit. De succesvolle implementatie van Telekurs Financials VDF is de eerste fase van het AC corporate action data feed project, hetgeen onderdeel is van een ruimer uitbreidingsprogramma om zoveel mogelijk voordeel uit Asset Control te halen.'

De AC Plus feed handler voor Telekurs Financials VDF is een van de groeiende menu's van invoerinterfaces voor leveranciers dat nu wordt aangeboden met AC Plus, het vlaggeschip van Asset Control op het gebied van gegevensbeheer. Deze integratiemodules van invoer verzamelen, verrijken en normaliseren de gegevens in een opmaak die gelijk staat aan de industriestandaarden zoals MDDL en ISO 15022.

'Toen Abbey weer gebruik ging maken van Asset Control voor geautomatiseerd beheer van bedrijfsactiviteitengegevens waren we zeer verheugd dat we hun project met de VDF feed handler konden bespoedigen,' zei Ger Rosenkamp, CEO van Asset Control. 'Het project is een goed voorbeeld van het reeds lang bestaande samenwerkingsverband tussen Asset Control en Telekurs Financial.'

De Telekurs Financial VDF feed is een van de voornaamste bronnen voor prijs-, referentie- en bedrijfsactiviteitengegevens. De gegevensinvoer dekt meer dan 2,2 miljoen instrumenten en ongeveer 400.000 instituten over de hele wereld. Het voorziet in een wereldwijde dekking van meer dan 700 contribuanten van wisselkantoren tot persagentschappen.

'Wij zijn tevreden dat we Abbey aan onze VDF klantenkring kunnen toevoegen en het doet ons genoegen dat onze feed zich onderscheidde in een evaluatie van concurrerende producten,' zei Beat Koch, CEO van Telekurs
(U.K.) Ltd. 'We zetten ons in om de implementatie te vergemakkelijken voor onze klanten en de VDF feed interface is een toonbeeld van het soort project waar we samen met onze softwarepartners naar streven.'

Over Asset Control

Asset Control biedt gecentraliseerde gegevensbeheer aan de financiële sector met een uitgebreid scala aan intern uitgevoerde en uitbestede mogelijkheden. Een keuze uit ontwikkelgereedschap, gebruiksklare software en uitbestede diensten biedt gebruikers de mogelijkheid hun investeringsgegevens te optimaliseren met betrekking tot efficiëntie, kostencontrole, gereduceerd bedrijfsrisico en toegenomen waarde uit hun gegevens.

Het product van Asset Control is opgebouwd uit de robuuste en betrouwbare modulaire structuur van AC Plus en omvat gegevensoplossingen met betrekking tot zowel marktrisico, kredietrisico per tegenpartij, referentiegegevens, onderzoek en bedrijfsactiviteiten als wereldwijde gegevensnetwerken en
-administratie. Asset Control verzamelt gegevens van leveranciers en interne systemen, die vervolgens worden gevalideerd, genormaliseerd en geconsolideerd tot zuivere 'golden copy' sets voor zakelijk gebruik.

Enkele klanten van het bedrijf zijn LCH.Clearnet, Abbey Financial Markets, ABN AMRO, Barclays Capital, Bayerische Landesbank, BBVA, Commerzbank, IBM (Dresdner Bank), Harvard Management Company, HSH Nordbank, HypoVereinsbank, Grupo Santander, ING, Robeco Groep, Société Générale, Standard Chartered en Union Investment, evenals een zeer grote energiegroep op wereldniveau. Asset Control werd in 1991 opgericht en is een besloten vennootschap met vestigingen in Londen, New York en Nederland. Zie voor verdere informatie www.asset-control.com.

Source: Asset Control International BV

Contactpersoon: Kathleen Hawk, Corporate Communications,
+1-845-687-2222, khawk@asset-control.com


07 feb 05 10:04