Gemeente Woerden

7 februari 2005

Gemeente sluit overeenkomst over boomgaard aan Cattenbroekerdijk

Vrijdag 4 februari heeft de gemeente een overeenkomst getekend over de verwerving van een boomgaard en een aangrenzend perceel aan de Cattenbroekerdijk. Deze grond grenst aan het project Waterrijk Woerden en zal daar op termijn ook deel van uit gaan maken.

Overeenkomst goed voor beide partijen
Met deze transactie ontstaat een win-win situatie voor beide partijen. Een toekomst voor fruitteelt en kwekerij zien de huidige eigenaars somber in op deze locatie. Voor de gemeente is dit een kans om het project Waterrijk Woerden uit te breiden. Het bestemmingsplan het gebied heeft nu een agrarische bestemming - moet hiervoor nog wel aangepast worden. De aanpassing is mogelijk, omdat deze gronden vallen binnen de bebouwingsgrens, zoals deze is vastgesteld in het Streekplan Utrecht. Ook de gemeentelijke nota de Rode Contouren bestempelt deze locatie als mogelijk woongebied.

Het gebied sluit mooi aan bij het Villapark Waterrijk Woerden. Het wordt dan ook gezien als een uitbreiding van dit villapark en zal op een zelfde wijze verkaveld worden.