1e persbericht van maandag 7 februari 2005

Eindhoven 07-02-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Tasjesdief aangehouden

Een 34-jarige man met de Algerijnse nationaliteit is zondag rond 17.30 uur aangehouden op de Markt. Getuigen hadden gezien dat de man in een café zijn jas over een tas legde en vervolgens met jas en tas naar buiten liep. Gewaarschuwde agenten zagen dat de man buiten een tas onder zijn jas vandaan haalde. Daarop werd hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. Omdat de man mogelijk illegaal in ons land is, is hij in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Eindhoven: Man aangehouden voor slaan met glas

Op het Stratumseind is zondagavond rond 20.45 uur een man van 29 jaar uit Eindhoven aangehouden. Hij zou kort daarvoor tijdens een ruzie in een café hebben geprobeerd iemand met een glas op diens hoofd te slaan. Door ingrijpen van een andere klant mislukte dat, maar de verdachte is wel aangehouden. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Helmond: Aanhouding na betasten meisje

Een 26-jarige Helmonder is maandagochtend rond 2.00 uur aangehouden op de Havenweg. Hij zou daar kort daarvoor een 17-jarig meisje uit Mierlo onzedelijk hebben betast. Het meisje meldde dat aan de politie, die de man uit Helmond heeft aangehouden en ingesloten.

Helmond: Bedrijfsauto gestolen

Vanaf de Ameidewal is tussen zaterdag 11.00 uur en zondag 12.00 uur een bedrijfsauto weggehaald. Het gaat om een witte Volkswagen LT28 (VR-NJ-19). Op de wagen staat de naam van een bouwbedrijf.

Aarle Rixtel: Drie aanhoudingen na vechtpartijen

Bij twee vechtpartijen op de Dorpsstraat zijn maandagochtend tussen 0.30 en 1.00 uur drie mannen aangehouden. Eerst werd een 24-jarige man uit Aarle Rixtel opgepakt omdat hij een 22-jarige plaatsgenoot tijdens een ruzie had geschopt en geslagen. Gewaarschuwde agenten hebben de verdachte aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek. Kort daarna werden elders op de Dorpsstraat een 28-jarige Helmonder en een 23-jarige man uit Aarle Rixtel aangehouden. Zij worden ervan verdacht dat ze bij een andere vechtpartij een 34-jarige man uit Gassel hebben geslagen. Ook zij zijn na hun aanhouding ingesloten voor verder onderzoek.

Valkenswaard: Mannen met drugs aangehouden

Twee mannen van 20 jaar oud uit Valkenswaard en Achel (Belgie) zijn maandagochtend rond 1.30 uur aangehouden. Agenten zagen het duo op de Markt in een auto zitten. Bij een controle bleek de man uit Valkenswaard enkele wikkels met cocaïne bij zich te hebben. Ze zijn beide aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Son: Wildplasser na verzet aangehouden

Een man van 40 jaar uit Breugel is maandagochtend rond 0.30 uur aangehouden op de Nieuwstraat in Son. Surveillerende agenten zagen dat de man stond te plassen op een plaats waar dat niet mag en spraken hem daarop aan. Hij wilde zijn naam niet noemen en wilde er vandoor gaan. Onder hevig verzet is de man vervolgens aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Nuenen: Motorrijder raakt rijbewijs kwijt

Een man van 43 jaar uit Nuenen heeft zondagavond zijn rijbewijs moeten inleveren. Agenten zagen hem rond 20.30 uur op een motor op het Park rijden. Omdat de man vrij hard reed en zijn motor op de stoep tot stilstand bracht, wilden de agenten hem aanspreken. De man reed echter weer weg, waarbij hij in de bocht van de weg met zijn motor ten val kwam. Omdat hij weigerde mee te werken aan een blaastest, werd zijn rijbewijs ingenomen. Ook is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Oost-, West- en Middelbeers: Inbraak in woning

Bij een inbraak in een woning aan de Andreasstraat zijn een computer met beeldscherm en een digitale camera weggehaald. Dat gebeurde in de nacht van zondag op maandag. De achterdeur van het huis is opengebroken.

Liessel: Auto weggehaald

Vanaf de Kieboom is in de nacht van zondag op maandag een auto weggehaald. Het betreft een crèmekleurige Volkswagen Passat (91-GP-BN).