Politie Gelderland-Zuid

Verwarde automobilist na achtervolging aangehouden

Nijmegen 07-02-2005 - (05)

Op zondagavond kreeg de politie het verzoek om naar de kruising IJpenbroekweg/ St. Agnietenweg te komen. Een automobilist zou in verwarde toestand zeer gevaarlijk en te hard hebben gereden. Hierbij had hij mogelijk enkele aanrijding veroorzaakt. Medeweggebruikers hadden de automobilist tot stilstand gedwongen en nu wilde de man zijn auto niet verlaten. De man had een steekwapen bij zich.

Agenten probeerden met de man te praten. Dit lukte niet en de man bleef met het steekwapen dreigen. De agenten sloegen vervolgens de autoruiten in en probeerden met pepperspray de man onder controle te krijgen. Hierop reageerde de man niet. Plotseling startte de man ziin auto en reed achteruit. Omstanders en agenten moesten wegspringen. De automobilist botste hierbij tegen een auto en een stadsbus. Hierna gaf de man vol gas, botste tegen een ambulance en reed de IJpenbroekweg , via de linkerbaan, op. Agenten gingen achter de man aan. De man bleef enige tijd links rijden, slalomde door het verkeer en botste tegen verschillende voertuigen, waaronder een politieauto.

De automobilist reed met zeer hoge snelheid in de richting van de Neerbosscheweg. Hierbij vormde hij een gevaar voor medeweggebruikers. Op de kruising met de Graafseweg kwam de automobilist tot stilstand omdat hij tegen de auto van een 56-jarige automobilist uit Nijmegen botste. De 56-jarige Nijmegenaar liep hierbij licht letsel op. Agenten haalden de automobilist uit de auto. De man, een 40-jarige inwoner van Eindhoven, is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.