Gemeente Groningen

Hanzehogeschool Groningen en Gemeente Groningen financieren samen topsporthal

In de nieuwbouw voor het Instituut voor Sportstudies van de Hanzehogeschool Groningen komt ook een hoogwaardige topsporthal. B&W van de gemeente Groningen hebben besloten hiervoor een bijdrage van 253.000,- uit te trekken. Hierdoor kan de tribunecapaciteit voor (inter)nationale wedstrijden van zaalsporten worden uitgebreid van 400 naar ca. 700 plaatsen. Hiervan kan bijvoorbeeld volleybalvereniging Lycurgus profiteren. De Hanzehogeschool Groningen betaalt naast de verdere bouw van het instituut ook de noodzakelijke verhoging van de hal naar 10 meter. Hiermee is een bedrag van 110.000,- gemoeid.

Het Instituut voor Sportstudies komt te staan op het middengebied van het Zernikecomplex en is dus goed bereikbaar per auto en openbaar vervoer. Dit jaar wordt gestart met de bouw en als alles volgens plan verloopt, wordt het sportinstituut in 2007 in gebruik genomen.

In het gebouw komen natuurlijk alle faciliteiten voor de opleidingen van het Instituut voor Sportstudies. Maar er is ook ruimte voor bijvoorbeeld een fysiotherapiepraktijk, een sportgezondheidscentrum en een sportwinkel waarin de studenten praktijkervaring kunnen opdoen. Daarnaast houden het Olympisch Steunpunt en MPC Capitals kantoor in het gebouw en is er een zwemschool gevestigd.

De gemeente Groningen vindt topsport van groot belang voor de stad. Dat uit zich onder andere in het subsidiëren van topsportevenementen, zoals het Challenger-toernooi, de 4 Mijl, Eurovoetbal en de wielerkoers Mûnster-Groningen. Ook reikt de gemeente jaarlijks de sportstimuleringsprijs uit. Daarnaast heeft topsport ook een belangrijke voorbeeldfunctie voor jongeren en de breedtesport.

De gemeente vindt het daarom belangrijk dat er in de stad goede faciliteiten zijn voor het beoefenen van topsport. De gemeentelijke sporthallen zijn daarvoor niet geschikt. De topsporthal in het Instituut voor Sportstudies is daarop een welkome aanvulling.