Ingezonden persbericht


Persbericht

MINISTERIE VAN DEFENSIE KIEST VOOR INFORMATICA S DATA-INTEGRATIEPLATFORM

~ overheid maakt gebruikt van PowerCenter en SuperGlue van Informatica voor data-integratie en betere controle van metadata ~

Nieuwegein, 7 februari 2005 Informatica Corporation (NASDAQ: INFA), marktleider op het gebied van data-integratiesoftware, maakt bekend dat het Nederlandse Ministerie van Defensie heeft gekozen voor Informatica s PowerCenter en SuperGlue om de grote hoeveelheid informatie uit de verschillende strijdkrachten te onsluiten, controleren en analyseren. Daarbij heeft het ministerie gekozen voor een Integration Competency Center (ICC)-aanpak die ervoor zorgt dat de complexiteit en kosten van de bestaande bedrijfssystemen, processen en mensen worden gereduceerd.

De strategische samenwerking met het Ministerie van Defensie heeft betrekking op alle vier de onderdelen van de strijdkrachten binnen het Ministerie, te weten de Koninklijke luchtmacht, Koninklijke landmacht, Koninklijke marine en de Koninklijke marechaussee. In het kader van het Data Interface Engine-project worden de oplossingen van Informatica ingezet om de dataprocessen bij het Ministerie te optimaliseren. Daarbij wordt gebruik gemaakt van PowerCenter, een data-integratieplatform dat allerlei informatie uit verschillende bestaande bronsystemen, waaronder SAP, PeopleSoft en Mainframe verzamelt, integreert en opslaat in één datawarehouse. Daarnaast heeft het ministerie SuperGlue aangeschaft. Dit is een metadata directory die metadata uit diverse heterogene systemen (ontwerp-tools, databases, BI-tools, ETL-tools) verzamelt, integreert, visualiseert en analyseert.

Na een intensief selectieproces hebben we gekozen voor Informatica als standaard data-integratieplatform, omdat hun aanbod zowel qua functionaliteit als ondersteuning goed aansluit en voldoet aan onze wensen, aldus Bert Braanker, projectleider bij het Ministerie van Defensie. Wij verwachten dan ook een duurzame samenwerking waarbij Informatica een belangrijke bijdrage zal leveren aan het stroomlijnen van de informatievoorziening binnen het Ministerie.

"Informatie is het levensbloed van het leger en daarom is voor het Ministerie van Defensie alleen het beste goed genoeg," zegt Marc de Vries, Senior Account Manager bij Informatica Nederland. "Wij zijn erg trots op de keuze van het Ministerie, waaruit blijkt dat onze producten niet alleen functioneel de boventoon voeren, maar ook op het gebied van betrouwbaarheid en stabiliteit."

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Informatica
Informatica Corporation is de marktleider op het gebied van data-integratiesoftware. Dankzij het gebruik van Informatica-producten kunnen bedrijven toegang krijgen tot hun informatiebezittingen en deze visualiseren en controleren. Hierdoor worden bedrijfsprestaties verbeterd en de winstgevendheid verhoogd, terwijl de supply chain wordt gestroomlijnd en er pro-actief kan worden ingespeeld op naleving van geldende wet- en regelgeving issues. Meer dan 2.100 organisaties over de hele wereld vertrouwen op Informatica als oplossing voor al hun behoeften op het gebied van data-integratie en business intelligence. Kijk voor meer informatie op de website van Informatica: http://www.informatica.com/nl.

###

Voor meer informatie over Informatica kunt u contact opnemen met: Informatica Nederland
Maaike Hilbrand, Senior Marketing Manager
Tel: 030-6086700
E-mail: mhilbrand@informatica.com

Voor verdere persinformatie kunt u contact opnemen met: Lilian van Tongerlo van LEWIS, het IT PR bureau
Tel: 040 235 46 00
E-mail: lilianv@lewispr.com

###

Notitie: Informatica is een geregistreerd handelsmerk van Informatica Corporation in de Verenigde Staten en in rechtsgebieden over de hele wereld. Alle andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken of handelsnamen zijn van de respectievelijke eigenaren.

LEWIS Global Public Relations

Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com