Politie Noord- en Oost Gelderland


. Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

. District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


7 februari 2005


NEEDE - Fietser gewond door aanrijding


Een 46-jarige fietser uit Diepenheim raakte zondagmiddag (6/02) op de kruising Rapenburg/Roodland gewond door aanrijding met een 77-jarige automobiliste uit Eibergen. De fietser reed rond 15.10, samen met zijn dochter, in de richting van het centrum. Naast hem reed de automobilist uit Eibergen. Net voorbij het Rooland was de Rapenburg afgesloten in verband met het carnaval. De automobiliste sloeg rechtsaf het Roodland op en reed de fietser aan. De fietser kon nog net zijn dochtertje een duw geven zodat zij niet met de auto in aanraking kwam. De automobilist raakte vervolgens twee geparkeerde personenauto's. De fietser liep verwondingen aan beide benen op. Ambulancepersoneel behandelde de man ter plaatse, hij hoefde niet naar het ziekenhuis.


AALTEN - Jongen gewond door botsing


Een 16-jarige jongen uit Aalten is zondagmiddag (6/02) op de Hamelandroute gewond geraakt door aanrijding met een bedrijfsauto, bestuurd door een 35-jarige plaatsgenote. De jongen reed op een quad over de parallelweg en schoot rond 17.40 uur de hoofdrijbaan op. De vrouw probeerde de jongen nog te ontwijken maar een aanrijding was het gevolg. Een ambulance bracht de jongen met hoofdletsel over naar het ziekenhuis in Winterswijk.


's-HEERENBERG - Automobilist onder invloed

De politie heeft zondagavond (6/02) op de Zeddamseweg een 53-jarige bestuurder van een bedrijfsauto uit Doetinchem aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De politie controleerde de man rond 18.35 uur en constateerde dat hij alcohol gedronken had. De man blies op het politiebureau een promillage van 1,2. Hierbij bleef hij nog net onder de grens waarop de politie het rijbewijs invordert ! De politie gaf de man een rijverbod van vijf uur en maakte proces-verbaal op.


ZEDDAM - Automobilist zonder rijbewijs


De politie heeft zondagavond (6/02) op de Beekseweg een 34-jarige automobilist uit Arnhem aangehouden die onder invloed van alcohol reed en bovendien geen rijbewijs bij zich had. De politie controleerde de man rond 23.45 uur en constateerde dat hij alcohol gedronken had. De man blies op het politiebureau een promillage van 1,6. de auto bleef achter bij het politiebureau totdat de man zijn rijbewijs inlevert.


AALTEN - Geld en sieraden uit woning gestolen


Onbekenden hebben zondag (6/02) uit een woning aan de Stationsstraat geld en sieraden gestolen. De dieven kwamen via een raampje de woning binnen en doorzochten diverse vertrekken. De politie stelt een onderzoek in.


Einde berichten


Nadere informatie:


Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --