AutoRai

Mitsubishi en PSA Peugeot Citroën sluiten samenwerking SUV-lijn

(7-2-2005)
Mitsubishi Motors Corporation CEO, Takashi Nishioka en PSA Peugeot Citroën CEO, Jean-Martin Folz hebben vandaag een intentieverklaring getekend voor een samenwerking op het gebied van SUVâs (Sport Utility Vehicles). Een definitief akkoord wordt gesloten in het voorjaar van 2005.
De verklaring voorziet in een jaarlijkse Japanse-productie van 30.000 eenheden voor PSA Peugeot Citroënâs, gebaseerd op een SUV-platform van Mitsubishi dat op dit moment in ontwikkeling is.

De nieuwe SUVâs komen in 2007 op de markt met een onderscheidend design (voor- en achterzijde) voor Peugeot en voor Citroën. Ze zullen worden uitgerust met de nieuwste generatie van PSA Peugeot Citroën's HDi dieselmotoren met roetfilter.

Voor de PSA Peugeot Citroën groep betekenen deze SUVâs een uitbreiding van het modellengamma van de merken Peugeot en Citroën. De modellen mikken op nieuwe klanten voornamelijk in de Europese markt.

Voor Mitsubishi Motors biedt het extra volume de mogelijkheid tot het beter benutten van de beschikbare capaciteit en het verhogen van de productiviteit.

Om te beginnen richt de samenwerking zich op de Europese markt maar beide partijen overwegen de mogelijkheid tot het beleveren van andere markten en uitbreiding van de samenwerking.

Met deze samenwerking streven Mitsubishi Motors Corporation en PSA Peugeot Citroën een 'win-win'-strategie na voor beide partijen.