Politie Twente

Persberichten Politie Twente

Harddrugs

Twee verdachten aangehouden voor handel in harddrugs

Lattrop Breklenkamp

Op zondagavond rond 23.55 uur werd bij de politie melding gedaan van handel in harddrugs. Een horeca-ondernemer uit Lattrop had in zijn bedrijf twee personen betrapt op het verhandelen van pillen en hen vervolgens uit de zaak verwijderd. Daarna was het stel in een auto weggereden. Aan de hand van het opgegeven kenteken kon de politie de bedoelde auto reeds op de Lattropperstraat laten stoppen. Na een kort onderzoekje in de auto trof de politie een zakje met 61 pillen aan, vermoedelijk XTC en een zakje met 10 gram wiet. De twee inzittenden, een 40-jarige man uit Haarlem en een 27-jarige Amsterdamse werden aangehouden als verdachten van handel in harddrugs. Tijdens de fouillering trof de politie nog eens een kleine hoeveelheid pillen aan. De 40-jarige Haarlemmer moet tevens nog 60 dagen gevangenisstraf uitzitten. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld en voor nader onderzoek opgesloten. (05-016023)

Met 203 km/u over de A35

Automobilist levert rijbewijs in

Almelo

Op zondag 6 februari omstreeks 17.55 uur betrapte een videoauto van de politie een automobilist op de A35 met een snelheid van 203 km/u. De verdachte, een 39-jarige Oldenzaler moest zijn rijbewijs inleveren. Er wordt tegen hem proces-verbaal opgemaakt. (05-015934)

Rijden onder invloed

Bromfietser betrapt op alcoholgebruik

Haaksbergen

Op zondag 6 februari controleerde de politie omstreeks 20.50 uur een bromfietser op de Goorsestraat in Haaksbergen. De bromfietser, een 49-jarige man uit Bentelo bleek alcohol te hebben gedronken. De ademanalyse gaf een uitslag van 1,5 o/oo. Hij kreeg een rijverbod van 7 uur. Tevens bleek de verdachte recidivist. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Mishandeling na meningsverschil

Twee personen aangehouden na mishandeling

Enschede

Op zondag 6 februari werd bij de politie een vechtpartij gemeld op het Colosseum in Enschede. Twee families hadden een meningsverschil over het gebruik van een autootje bij Chimpie Champ door een van de kinderen. Dit liep zo hoog op dat er klappen vielen. Dit ging over en weer en er bemoeiden zich steeds meer mensen mee. De politie trof de twee personen die de aanleiding vormden. Zij werden beiden aangehouden. Het betreft een 31-jarige vrouw en een 35-jarige man uit Enschede. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld en opgesloten voor nader verhoor. (05-015911)

Fiets van viaduct gegooid

Twee auto's lopen schade op

Oldenzaal

Op maandag 7 februari omstreeks 01.00 uur werd bij de politie melding gedaan van het gooien van een fiets vanaf een viaduct over de Provinciale Rondweg N342 in Oldenzaal. Een 36-jarige taxichauffeur uit Oldenzaal reed op dat moment met zijn taxi over de rondweg in de richting van De Lutte. Terwijl hij onder het viaduct doorreed voelde hij een klap en zette zijn auto aan de kant. Hij zag toen dat er een fiets op zijn auto terecht was gekomen, die naar alle waarschijnlijkheid vanaf het viaduct naar beneden was gegooid. Onmiddellijk daarna reed een achter hem rijdende automobilist, een 20-jarige Oldenzaler vervolgens over de fiets heen. Beide auto's raakten beschadigd. De fiets was geheel vernield. De eigenaar van de fiets, een Oldenzaler (leeftijd onbekend) meldde zich onmiddellijk daarna en deed aangifte van vernieling. (05-016039)

Bedrijfsongeval

Man raakt bekneld tussen de persen

Rijssen

Op maandag 7 februari vond omstreeks 08.15 uur een ongeval plaats in een keukenbedrijf aan de Ambachtsstraat in Rijssen. Een medewerker van het bedrijf, 23-jarige man uit Nijverdal raakte door nog onbekende oorzaak met zijn arm bekneld in een machine. Het slachtoffer werd door het opgeroepen traumateam bevrijd uit zijn benarde positie. Vervolgens werd hij met een helikopter naar het ziekenhuis overgevlogen en is daar met zwaar armletsel opgenomen. De arbeidsinspectie zal een onderzoek instellen. (05-016139)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --