Ingezonden persbericht


Motiv introduceert Managed Security Services voor het MKB

IJsselstein, 07 februari 2005 - IT-dienstverlener Motiv heeft een compleet pakket van beveiligingsdiensten geĂŻntroduceerd voor het MKB. Met de Motiv Managed Security Services (MSS) neemt Motiv het volledige beveiligingsbeheer van ondernemingen in het segment van 100 tot 500 werknemers over. Deze bedrijven zijn zo tegen een vaste prijs verzekerd van optimale bescherming van hun netwerk en bedrijfsgegevens.

"Het beveiligen van netwerk en data is voor het MKB een steeds grotere uitdaging. De bedreigingen in de vorm van virussen, spam, trojans en ongeoorloofd internetgebruik nemen toe, terwijl MKB-bedrijven niet beschikken over de middelen en expertise om uitgebreid te investeren in beveiligingsoplossingen", zegt Bastiaan Bakker Business Development Manager bij Motiv. "Het leveren van beveiliging voor het MKB vraagt een andere aanpak dan voor de grootzakelijke markt. Security voor het MKB moet uiteraard eveneens uiterst betrouwbaar functioneren. Maar daarbij dient de oplossing snel en simpel te kunnen worden ingezet tegen scherpe vaste prijzen."

"Wij lossen dit dilemma op door de introductie van onze Motiv Managed Security Services voor het MKB. Daarbij installeren we beveiliging-appliances bij de klant, die we vervolgens volledig op afstand beheren. Klanten zijn zo verzekerd van een eenvoudige maar optimale beveiliging van hun netwerk en data. De klant heeft er geen omkijken naar."

Voor het beveiligen van netwerken maakt Motiv gebruik van hardware en software van marktleiders op hun respectievelijke gebieden, waaronder Check Point, Trend Micro en Websense. Deze marktleiders leveren hun security-software via aantrekkelijke licentieprogramma's die geoptimaliseerd zijn voor het MKB.

De Motiv Managed Security Services omvatten proactief beheer van de beveiliging-appliances, waarbij Motiv tevens zorgt voor updates, patches, change management en het monitoren van de beschikbaarheid. Motiv zorgt verder voor on-site support wanneer klanten gebruikmaken van de door Motiv zelf ontwikkelde Mr. Blue Sky appliance. Klanten die hun beveiligingsbeheer laten verzorgen door Motiv, kunnen tevens rekenen op een halfjaarlijkse security check waarbij het netwerk van de klant grondig gecontroleerd wordt op eventuele lekken in de beveiliging.

Over Motiv
Motiv is sinds 1998 actief als sparringpartner, systems integrator en probleemoplosser voor klanten die zoeken naar innovatieve ICT-oplossingen voor de ondersteuning van hun bedrijfsprocessen. Rode draad in de activiteiten is de beveiliging van netwerken en gegevens. Of het nu gaat om het optimaal beveiligen van een netwerk of de veilige toegang tot een database, Motiv biedt de juiste oplossing op basis van de in eigen huis opgebouwde expertise, in combinatie met de geavanceerde producten van toonaangevende leveranciers als Microsoft, Oracle, Check Point, Nokia, Juniper, Symantec, Trend Micro, RSA Security, Barracuda, Bluecoat en Websense.

Voor meer informatie
Motiv
Bastiaan Bakker
Tel. 030 687 7007
E-mail: bastiaan.bakker@motiv.nl

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Stella Jansen
Tel: 030 656 5070
E-mail: stella@lvtpr.nl