Ingezonden persbericht


Inschrijvingen WebOlympics 2005 zijn gestart

Unieke verkiezing voor beste internetsite van Nederland: de WebOlympics 2005.

Deze wedstrijd zal bepalen welk bedrijf de felbegeerde titel van de beste internetsite van Nederland mag voeren.

Doel van deze WebOlympics is het zichtbaar maken dat websites op basis van een Content Management Systeem zeer consistent, gestructureerd, eenvoudig en beheersbaar zijn, zonder aan creatieve mogelijkheden in te boeten.

De inzendingen worden beoordeeld door een publieksjury en een onafhankelijke vakjury bestaande uit: Robert Essenstam (Director Strategy Saatchi & Saatchi), Jos van Haastrecht (Manager Digital Communications, DSM), Eelco Anneveldt (vennoot van bureau Woodsen) Ab Bertholet (Managing consultant ab&co partners in communicatie) en Hans van de Rakt (Directeur MarketShare).

De publieksjury kan via www.webolympics.nl een stem uitbrengen. Uit de 10 meest gekozen (door de publieksjury) websites wordt door de vakjury een winnaar gekozen per categorie:
. Beste design

Verkiezing van de website met de beste vormgeving op basis look & feel (combinatie van stijl, kleurgebruik, foto´s en ´gevoel´)
. Beste content

Verkiezing van beste website op het gebied van inhoud, schrijfstijl en leesbaarheid, rekening houdend met de doelgroep.
. Beste structuur

Verkiezing van de beste website op basis van structuur en navigatie.

Uiteindelijk wordt er één overall winnaar uitgekozen die op alle drie deze categorieën het beste scoort. Deze winnaar krijgt de WebOlympics Award 2005 en mag het hele jaar met deze titel pronken.

De opdrachtgever van de website zal als eindverantwoordelijke deze prestigieuze prijs in ontvangst mogen nemen tijdens een speciale Awarduitreiking. Inzendingen worden beoordeelt ongeacht branche, grootte of type gebruikt CMS systeem. Vanaf 1 februari kunnen sites aangemeld worden voor deelname. Het stemmen via www.webolympics.nl kan vanaf 1 maart tot en met 20 april, 17:00. De speciale awarduitreiking vindt plaats op de TINE beurs (www.tine.nl) op 20 april om 19:00 uur bij E-World.

Over MarketShare

MarketShare is een onafhankelijk intermediair en ondersteunt eindgebruikers bij het automatiseringsproces van content en publicaties. Door middel van advies, publicaties en events, geeft MarketShare (potentiële) gebruikers meer inzicht in de onderwerpen Content Management Systemen & Collaboration Tools. Deze specialistische focus in combinatie met het complete aanbod maakt MarketShare uniek. MarketShare bestaat uit een netwerk van specialisten en is op dit moment vooral actief in Nederland en België.



Ingezonden persbericht