Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Rheden - aanhoudingen na caféruzie

Publicatiedatum: 07-02-2005

Een achttienjarige Rhedenaar en een negentienjarige plaatsgenoot zijn zondagavond in hun woonplaats aangehouden na een caféruzie aan het Meester B. van Leeuwenplein. De achttienjarige wordt verdacht van mishandeling en vernieling. De negentienjarige zou bij het voorval de agenten belemmerd hebben in hun werk en weigerde op daartoe strekkend verzoek weg te gaan. Rond elf uur werd door de uitbater van de zaak de hulp van de politie ingeroepen nadat de Rhedenaar zich in de zaak zou hebben misdragen. Zo zou hij enkele vrouwelijke bezoekers hebben lastig gevallen en met bierglazen hebben gegooid. Gewaarschuwde agenten troffen de Rhedenaar nog in het café aan terwijl hij door enkele omstanders in bedwang werd gehouden. De man werd vervolgens door de agenten aangehouden en is ingesloten. Het onderzoek naar het voorval wordt voortgezet.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - jongen (16) verdacht van mishandeling controleur
Publicatiedatum: 07-02-2005

Een zestienjarige jongen uit Amsterdam is zondagavond door de Arnhemse politie aangehouden op verdenking van mishandeling. De man zou bij een ruzie in een lijnbus een 44-jarige controleur van het busbedrijf hebben geslagen. Dat gebeurde rond half elf op de Kronenburgbusbaan. De jongen zou betrokken zijn geweest bij moeilijkheden in een lijnbus. Toen de controleur ingreep en wilde vragen wat er precies gebeurd was ontstond er een schermutseling waarbij de controleur door de zestienjarige zou zijn geschopt en geslagen. De controleur riep hierop de hulp in de van de politie die de jongen even later aanhield. De jongen kon kort daarop worden aangehouden. Hij is voor ver onderzoek in verzekering gesteld. Door de controleur is aangifte gedaan. Hij was licht gewond geraakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - dronken Rhedenaar aangehouden na aanrijding
Publicatiedatum: 07-02-2005

De Arnhemse politie heeft zondagavond op de Graaf Lodewijkstraat een 40-jarige automobilist uit Rheden aangehouden nadat hij in beschonken toestand was betrokken bij een aanrijding. Een 21-jarige vrouw uit Arnhem, die zich met de aanhouding bemoeide, werd eveneens aangehouden. Omstreeks kwart voor zes werd bij de politie gemeld dat er een ongeval had plaatsgevonden op de Graaf Lodewijkstraat, nabij de kruising met de Leoninusstraat. Daar aangekomen bleek de agenten dat de Rhedenaar daarbij betrokken was. De bestuurder, de 40-jarige automobilist, bleek bovendien onder invloed van alcohol en moest mee naar het politiebureau. De 21-jarige Arnhemse, die als passagier in de auto van de Rhedenaar had gezeten, hinderde de agenten in hun werk. Ondanks herhaalde verzoeken zich niet met de zaak te bemoeien bleef de vrouw de agenten hinderen, waarop ze werd aangehouden. Bij haar aanhouding had de vrouw zich verzet. Een van de agenten raakte daarbij licht gewond. Ook zou de vrouw de agenten hebben beledigd. Bij de Rhedenaar werd later een alcoholpromillage gemeten van 1,85 (ruim drieënhalf maal zoveel als is toegestaan). De schade bij de aanrijding was beperkt gebleven tot materiële schade.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Dieren - vrouw gewond door overstekend kind

Publicatiedatum: 07-02-2005

Een 61-jarige vrouw uit Dieren is zondagmiddag op de Wilhelminastraat in haar woonplaats gewond geraakt toen ze van haar fiets af was gevallen. De vrouw moest uitwijken voor een plotseling overstekend kind, waardoor ze kwam te vallen. Het kind (een vijfjarig jongetje) kwam met de schrik vrij. Het slachtoffer is met hoofd- en knieletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Arnhemmer aangehouden na vernielingen

Publicatiedatum: 07-02-2005

De politie heeft zondagmiddag een 43-jarige Arnhemmer aangehouden wegens onder meer vernieling. De man zou bij een woning in de wijk Klarendal twee ruiten hebben vernield. Dat zou weer een gevolg zijn van een eerder voorval, waarbij de Arnhemmer er vandoor zou zijn gegaan met de bromfiets van de zoon des huizes. Toen die de Arnhemmer daarop betrapte zou hij hem van de brommer afgeduwd hebben en zijn bezit hebben teruggehaald. De Arnhemmer zou daarop verhaal hebben gehaald en de ruiten hebben vernield. De man was daarbij echter gewond geraakt. Gewaarschuwde agenten hielden de Arnhemmer aan maar brachten hem eerst naar het ziekenhuis om zich daar te laten behandelen. Daar bleek de man geopereerd te moeten worden, waarop de agenten besloten de Arnhemmer op een later tijdstip aan te houden. Toen de man te horen kreeg dat hij onder het mes moest zou hij uit het ziekenhuis zijn weggerend, waarbij hij ook met stenen naar beveiligers zou hebben gegooid. Agenten werden vervolgens wederom opgeroepen en besloten de Arnhemmer alsnog aan te houden. Voor insluiting werd de man door een arts onderzocht. Die achtte insluiting onverantwoord waarop besloten werd de man alsnog onder politiebewaking te laten behandelen. Nadat dat gebeurd was mocht de man naar huis. Hij zal op een later tijdstip door de politie worden verhoord.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - rijbewijzen ingenomen na snelheidsovertredingen
Publicatiedatum: 07-02-2005

Een 51-jarige Arnhemmer en een 20-jarige man uit Zutphen zijn beiden het rijbewijs kwijtgeraakt nadat ze bij een snelheidscontrole op de IJssellaan in Arnhem waren betrapt op forse snelheidsovertredingen. Het verkeershandhavingsteam van de politie controleerde daar zondagavond tussen 19.30 en 23.00 uur. Bij de Arnhemmer werd een snelheid gemeten van 102 km/u waar maximaal 50 is toegestaan. De Zutphenaar reed op dezelfde weg eveneens ruim 50 km/u harder dan was toegestaan. Dat moesten beide bestuurders bekopen met een proces-verbaal en het inleveren van het rijbewijs. Bij de controle werden in totaal 21 van de 300 gecontroleerde bestuurders bekeurd voor te hard rijden. Nog eens 90 bestuurders werden gecontroleerd op alcoholgebruik. Dat leverde bij drie bestuurders een proces-verbaal op wegens het rijden onder invloed. Het hoogst gemeten promillage daarbij was 1,31 (tweeënhalf maal zoveel als is toegestaan).

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden