Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 7 februari 2005

Politie pakt Tilburg op na mishandeling

TILBURG Aan het Piusplein in Tilburg hebben agenten gisteravond rond de klok van halfacht een 42-jarige Tilburger aangehouden. De man mishandelde een 23-jarige plaatsgenoot. Het slachtoffer zat bij een café in een hokje om daar munten voor consumpties te verkopen. De aangehouden Tilburger gooide een glas bier tegen het hokje kapot en als de muntverkoper daar wat van zegt krijgt hij meerdere klappen op zijn gezicht en wordt hij ook geschopt. De Tilburgse man werd na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Agressieve Oisterwijker bezorgt politie handen vol werk

OISTERWIJK Aan de Torenbeemd in Oisterwijk hebben agenten gisteravond om kwart over acht een 29-jarige man uit deze plaats aangehouden. De man verkeerde sterk onder invloed van drank en was naar de agenten toe zeer agressief. Hij beledigde en bedreigde hen.

Gisteravond rond kwart over zeven kreeg de politie de melding dat aan het Torenpad in Oisterwijk een man met zijn auto tegen enkele geparkeerde autos was gereden en hierbij ook bijna een kind schepte. Na de aanrijding reed de man gewoon door. Aan de hand van het kenteken kon de politie de veroorzaker van de aanrijding snel opsporen. Wanneer de politie tot aanhouding overgaat, gedraagt de Oisterwijker zich zeer agressief. Hij beledigt en bedreigt de agenten. Als de agenten de man aanhouden blijkt hij sterk onder invloed van alcohol. In het politiebureau blaast de Oisterwijker bijna 1.80 promille.

In de woning van de verdachte hebben agenten een zware buks, twee telescoopvizieren en een sabel aangetroffen. Deze wapens zijn in beslag genomen.

Later op de avond had de politie weer bemoeienis met de Oisterwijker. De man was psychisch flink in de war. Uiteindelijk is de man door GGD personeel overgebracht naar de PAAZ afdeling van het St. Elisabethziekenhuis in Tilburg.

Agenten pakken mannen op voor belediging

TILBURG Aan de Wandelboslaan in Tilburg hebben agenten gisteravond om vijf over halftien een 29-jarige man uit Tilburg aangehouden. De agenten zagen de man met zijn auto en aanhangwagen over deze weg rijden. Bij de controle van zijn auto, gaat de man door het lint en scheldt hij de agenten uit. Een passagier, een 24-jarige man uit Tilburg, werd ook aangehouden, toen hij zich met de aanhouding van de verdachte bemoeide.

TILBURG In de Heuvelstraat in Tilburg hebben agenten vannacht om vier uur twee mannen 22 en 24 jaar oud - uit Tilburg aangehouden. Zij beledigden agenten.

Grote brand vernielt boerderij

MOERGESTEL Een boerderij aan de Oirschotseweg in Moergestel is gisteravond rond elf uur door een grote uitslaande brand grotendeels vernield. Bij de brand raakte niemand gewond. Omdat op de boerderij een rieten kap lag rukte de brandweer met groot materieel uit. De schade is aanzienlijk en de oorzaak van de brand is nog onbekend. In de loop van vandaag zal personeel van de technische recherche een onderzoek instellen naar de oorzaak van de brand.

Politie haalt 11 automobilisten van de weg bij alcoholcontrole

TILBURG Agenten van het Verkeers Handhaving Team (VHT) van de politie Midden en West Brabant hebben vannacht een alcoholcontrole gehouden. Elf automobilisten bleken met te veel drank op achter het stuur te zitten. Het laagst gemeten promillage was 0,55. De hoogste score was
1.30 promille. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt en de rijverboden die zijn opgelegd lagen tussen de één en acht uur.

Tussen halftwaalf en twee uur controleerden agenten van het VHT aan de Hart van Brabantlaan. Er werd van 193 bestuurder een blaasproef afgenomen. Aan de Hart van Brabantlaan werden twee weggebruikers aangehouden, die te veel op hadden.

Tussen drie uur en halfzes controleerden de agenten aan de Kempenbaan in Tilburg. Hier werd van 107 bestuurders een blaasproef afgenomen. Negen van hen hadden te veel drank op.

TILBURG - Aan de Bredaseweg in Til burg hebben agenten vannacht om tien voor halfvijf een 27/jarige man uit Goirle aangehouden. Bij een routinecontrole bleek dat de man met te veel drank op achter het stuur van zijn auto zat. In het politiebureau blies de man bijna 0.95 promille. Verder bleek dat de man geen rijbewijs heeft. Hij kreeg een proces/verbaal voor rijden onder invloed en rijden zonder rijbewijs. Verder kreeg de man een rijverbod van drie uur.

Inbrekers gaan met 2500 euro aan de haal

TILBURG Tussen gisteravond halfnegen en vannacht één uur, werd aan de Fornebusstraat in Tilburg ingebroken in een woning. De inbrekers zijn de woning binnengekomen door aan de achterzijde een slaapkamerraam open te breken. Ze hebben uit de woning 2500 euro, een horologe en een gouden ketting meegenomen.

Duitser veroorzaakt nachtrumoer

TILBURG Vannacht om halfvier hebben agenten aan de Twentestraat in Tilburg een 25- jarige man uit het Duitse Karlsruhe aangehouden. De man, die onder invloed van drank was, hield aan de Twentestraat een hele flatblok wakker door overal aan te bellen. De agenten die naar dit nachtrumoer werden gestuurd vorderde van de man om daar te vertrekken. Toen hij hier niet aan voldeed werd hij aangehouden.

Agenten pakken jongens op na mishandeling

TILBURG Aan de Heuvel in Tilburg hebben agenten vannacht om hafvijf twee jongens - 16 en 17 jaar oud aangehouden. Zij worden verdacht van openlijke geweldpleging, waarbij twee 20-jarige mannen uit Leerdam klappen kreeg. De Leerdammers maakten deel uit van een groep carnavalsvierders. Als zij met een portier van een horecagelegenheid staan te kletsen worden zij omringd door een groep, waar de twee verdachten deel van uit maken. De slachtoffers kregen meerdere klappen op het gezicht en werden ook geschopt. Een van hen hield aan de mishandeling een bloedende lip over.

Verwarde man zorgt voor overlast in hal centraal Station

TILBURG Vanmorgen om vijf over halfacht hebben agenten in de hal van het Centraal Station aan de Spoorlaan in Tilburg een 35-jarige man uit deze stad aangehouden. De man, die psychisch in de war was, viel reizigers lastig. Hij greep onder andere verschillende vrouwen bij de keel. De man kon ook geen identiteitsbewijs laten zien. Hij kreeg hiervoor een boete en werd overgedragen aan personeel van het psychiatrische ziekenhuis Jan Wier in Tilburg.

Auteur: Carel Bouman