Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland

Wajong

Wajongregeling in Tweede Kamer

Op 2 februari sprak de Tweede Kamer met de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in een Algemeen Overleg (AO) over het advies van de Commissie Het Werkend Perspectief over de Wajong.

Aan de orde waren de volgende onderwerpen:


* Afbakening verantwoordelijkheden tussen het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid enerzijds en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap anderzijds (kamerstuk 29461 nr. 8).
De CG-Raad heeft hierover, samen met de FvO en de Bve-Raad een brief geschreven aan de Kamer met de strekking dat er nader overleg nodig is met de cliëntenorganisaties en de Bve-Raad over eventuele overheveling van materiële voorzieningen van de Wet Rea naar OCW.


* De anticumulatiebepaling (no risk polis voor werknemers) Hierover zijn door de CG-Raad en de Landelijke CliëntenRaad brieven geschreven die ervoor pleiten om Wajongers een levenslang terugvalrecht te geven (net zoals werkgevers dat hebben); in ieder geval voor mensen met ernstige beperkingen en voor mensen die slechts in deeltijd kunnen werken en niet het minimumloon verdienen.

Een verslag van het Algemeen Overleg volgt op korte termijn.

(Geplaatst: 7 februari 2005)
---