Politie Zaanstreek-waterland


PURMEREND, GILDEPLEIN

Brooddief aangehouden

Een 32-jarige man uit Purmerend is door de politie op heterdaad aangehouden toen hij zakken croissants meenam uit een broodkar die voor een supermarkt stond. Al enige tijd verdween er regelmatig brood uit de rekken die de leverancier voor de deur zet bij de winkel. Agenten van het wijkteam hebben enige tijd gepost en konden de verdachte direct na de diefstal aanhouden. De man is na verhoor met een dagvaarding voor de politierechter vrijgelaten.

ZAANSTREEK

Diefstallen uit auto's door inslaan ruit

Bij de politie is aangifte gedaan door zeven eigenaren van auto's waarvan het ruit is ingeslagen. In Zaandam werden drie ruiten vernield. Op de Prins Hendrikkade werd een CD-installatie met wisselaar, make-up spullen en cd's gestolen. Uit een auto op de Veldbloemenweg is een zak tweedehands kleding weggenomen. Een fotocamera is uit een auto op het Kuilpad gestolen. In Oostzaan werd op de Lisweg een radio-Cdspeler uit een auto gesloopt. In Krommenie gingen er ruiten uit op de Heiligeweg, Talmastraat en Ganimedesstraat. Hier werden achtereenvolgens een radiocassettespeler, een CD-speler en een navigatiesysteem gestolen.

PURMEREND

Parkeerkaarten gestolen

Op Oostervenne is een ruit van een auto ingeslagen en de invalidenparkeerkaart gestolen. Op de Markerkade werd een autodeur opengebroken om de parkeerkaart te bemachtigen.

02:01 07-FEB-05
OOSTZAAN, ZUIDEINDE

Gewapende overval woning

De politie is op zoek naar de daders en getuigen van een gewapende overval op een woning waarbij monden van de bewoners en hun gasten werden dichtgeplakt. De 50-jarige bewoner en zijn 49-jarige echtgenote werden maandagmorgen half twee wakker omdat er vier of vijf mannen in de slaapkamer stonden. Er werd gedreigd met een pistool en een koevoet waarbij door de gemaskerde mannen gevraagd werd naar de kluis. Toen de bewoner de overvallers duidelijk maakte dat er geen kluis was werd bij het echtpaar de monden dichtgeplakt. Een 39-jarige man en een 29-jarige vrouw die bij de Oostzaners te gast waren zijn ook voorzien van plakband op de monden. De bewoonster is vermoedelijk op haar neus geslagen waardoor zij gewond raakte. Zij is voor onderzoek naar het ziekenhuis geweest maar hoefde niet te blijven. Getuigen die rond het genoemde tijdstip vier of vijf mannen in de buurt heeft gezien of een vreemde auto worden verzocht te bellen met de Centrale Recherche via 0900-8844.

50. 07-FEB-05
PUMEREND, WESTERSTRAAT

Politiehond pakt inbreker

De politie heeft na een melding, dat er iemand goederen in een auto aan het laden was, een 27-jarige man uit Nieuwegein aangehouden. Bij het arriveren zagen de agenten een bestelauto met de deuren open staan en een man rende bij het zien van de politieauto weg in de richting van de Nieuwstraat. De achtervolgende agent raakte de verdachte in het park kwijt maar even later kon diensthond Mike de man uit de bosjes plukken waar hij zich had verstopt. Hierbij liep de verdachte enkele beetwonden op waarvoor hij later een tetanusinjectie kreeg. Bij nader onderzoek aan het pand bleek de toegangsdeur op grove wijze opengebroken. De bestelauto en diverse andere sporen zijn veiliggesteld en de vermoedelijke inbreker is ingesloten.


02:55 07-FEB-05
PURMEREND, HAARSPITSTRAAT

Serie-inbrekers gestoord

De politie onderzoekt een poging tot inbraak in een woning waarbij de bewoonster de inbrekers heeft overlopen. De vrouw werd wakker van vreemde geluiden en zag dat er iemand aan de voordeur rommelde. De man rende weg en met hem nog twee mannen. De slotplaat en de cilinder van de voordeur bleken vernield. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in. Twee bewoners van dezelfde straat hebben aangifte gedaan van inbraak waarbij men op dezelfde wijze wèl is binnengekomen bij een derde bleef het ook bij een poging. De jassen in de hal en de kasten in de woonkamer bleken doorzocht bij de een. Bij de ander zijn alleen de jassen in de hal doorzocht en is men, vermoedelijk vanwege de aanwezigheid van een hond, niet in de kamer geweest. Er is nog niet bekend wat er weg is.

03:15 07-FEB-05
WIJDEWORMER, NECKERSTRAAT

Inbraak in bouwmarkt

Bij een bouwmarkt hebben inbrekers een raam ingegooid van het kantoor. Binnen werd een deur opengebroken en een kluis geopend. Er is nog niet bekend wat er vermist wordt. De technische recherche onderzoekt de sporen.

04:12 07-FEB-05
ZAANDAM, GEDEMPTE GRACHT

Inbraak in winkel

Na een inbraakalarm hebben agenten met de sleutelhouder een onderzoek ingesteld in een winkel. Diverse deuren in het pand stonden open en twee dozen met sloffen sigaretten waren zoek. Bij de achterdeur aan de kant van de Rozengracht, waardoor men vermoedelijk binnen is gekomen, bleken de dozen met 26 sloffen sigaretten klaar te staan. De inbraak heeft vermoedelijk plaatsgevonden tussen vier uur en half vijf in de ochtend. Er werd geen inbreker meer aangetroffen.

06:10 07-FEB-05
PURMEREND, BOTTERSTRAAT

Brand door elektrische deken

Om ongeveer zes uur vanmorgen werd een bewoonster gewekt door haar zoon. Hij had last van een vreemd luchtje op zijn slaapkamer en zij belde de politie. De agenten troffen een kamertje vol rook en de elektrische deken begon vlam te vatten. Om uitbreiding van de brand te voorkomen hebben de politiemensen de deken naar buiten gebracht en de matras geblust. De brandweer heeft nacontrole gedaan. De oorzaak van de brand was vermoedelijk kortsluiting in de elektrische deken.

09:02 07-FEB-05
ZAANDAM, FLUITEKRUIDWEG
Fietser gewond bij aanrijding
De politie maakt proces-verbaal op tegen een bestuurster van een personenauto die een fietser geen voorrang verleende op de kruising met de Zwanebloemkade. De 42-jarige Zaandamse reed vanuit de richting van de Leverkruidweg de brug over. Voor haar van links kwam een 66-jarige Amsterdammer gefietst die zij geen voorrang verleende. De man viel en raakte gewond aan het hoofd. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De fiets kreeg door de aanrijding een krom stuur en voorvork, de auto schade aan de voorzijde.


13:56 06-FEB-05
ZAANSTREEK

Aanhouding huiselijk geweld

De politie heeft een 20-jarige Zaandammer aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht dat hij zijn 31-jarige vriendin heeft mishandeld. Op de meldkamer kwam een bericht binnen dat een vrouw gilde en dat zij in elkaar werd geslagen. De verdachte werd meegenomen, in verzekering gesteld en ingesloten. De vrouw hield geen ernstige lichamelijke gevolgen aan de mishandeling over en deed aangifte.

11:31 07-FEB-05
PURMEREND, EDELSMIDSTRAAT

Man zwaargewond na inslaan raam

De politie heeft na een melding een hevig bloedende 18-jarige Purmerender op straat liggend aangetroffen. De 50-jarige vader van de jongen is aangehouden en de omgeving is afgezet voor sporenonderzoek. De man zou ruzie met zijn zoon hebben gehad en hem het huis uitgezet en de voordeur achter hem gesloten hebben. De jongeman was het hier niet mee eens en sloeg het glas van de voordeur stuk. Hij liep hierbij een ernstige bloeding op aan zijn linkerarm. Medewerkers van de stadsreiniging verleenden eerste hulp en het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar hij met spoed is geopereerd. Inmiddels is zijn toestand stabiel en is hij buiten levensgevaar. De vader is na verhoor heengezonden.


---- --