Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda (07/02)

BREDA, 7 februari 2005

Veel drang of veel drank?

BREDA- De politie heeft vannacht rond 02.00 uur een 19 jarige Bredanaar aangehouden, die een complete condoomautomaat van de muur had getrokken in een toilet van een horecazaak in de Bredase binnenstad. Personeel van de zaak had de vernieling cq diefstal ontdekt en waarschuwde de politie die de man heeft aangehouden. Volgens de verdachte was drank, maar niet de drang de oorzaak van zijn gedrag en wist hij niet meer wat hij had gedaan.

Fransen aangehouden met bijna 500 gram softdrugs

BREDA- Het A-16 team van de politie heeft gisteravond rond 22.15 uur op de A16 twee Fransen van 25 en 26 jaar aangehouden, die in de auto 490 gram softdrugs hadden liggen. Volgens de verdachten waren het drugs van een vriend en hadden zij er niets mee te maken. De twee verdachten zijn aangehouden. De verdachten liepen tijdens een routinecontrole tegen de lamp.

Vrouw 19 seksueel misbruikt nabij berging flat

BREDA- Een 19 jarige Bredase vrouw is in de nacht van zaterdag op zondag in een flat in Breda Noord vlak bij de fietsbergingen seksueel misbruikt door een donker getinte man. De vrouw was rond 03.30 uur met de fiets thuisgekomen en via de centrale toegangsdeur naar de bergingen de flat binnengegaan. De vrouw liet alleen de toegangsdeur open. Plots hoorde ze voetstappen achter zich en kreeg ze van een man een vuistslag in haar gezicht. Vrijwel onmiddellijk daarna werd ze door de dader seksueel misbruikt. De vrouw heeft een flinke bloeduitstortingen in het gelaat. Van de dader ontbreekt tot nu toe ieder spoor. De vrouw is slachtofferhulp aangeboden.

Man aangehouden tijdens burenruzie

BREDA- De politie heeft gistermiddag in de wijk Brabantpark een 50 jarige Bredanaar aangehouden, die tijdens een ruzie met de buren met een stok had gedreigd. Van verschillende kanten was men te hulp geschoten om de boze buurman tot bedaren te brengen. De te hulp geroepen politie arresteerde de buurman en nam hem mee naar het bureau. Al enkele jaren botert het niet echt tussen beide buren en gisteren kwam het tot een uitbarsting. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Mislukte gewapende overval benzinestation

BREDA- Gistermiddag rond 16.00 uur heeft een nog onbekende man geprobeerd een benzinestation aan de Beclrumweg te overvallen. De dader bedreigde de pompbediende neer te schieten als hij geen geld zou geven. De overvaller had één hand in zijn jaszak en wilde daarmee kennelijk de indruk wekken dat hij gewapend was. De pompbediende dook weg in de beveiligde ruimte en toen hij even later voorzichtig keek bleek de overvaller te zijn verdwenen. De pompbediende was hevig geschrokken door het voorval en voor hem is slachtofferhulp ingeschakeld. Of de overvaller daadwerkelijk in het bezit was van een wapen is niet duidelijk, omdat door de pompbediende geen vuurwapen is gezien. De dader heeft geen geld buit kunnen maken.

Bredanaar aangehouden voor mishandeling

BREDA- De politie heeft gisteravond rond 18.30 uur een 26 jarige Bredanaar aangehouden die moeilijkheden had gekregen in een friteszaak in de wijk Tuinzigt. De moeilijkheden zouden zijn ontstaan over het betalen en het teruggeven van wisselgeld. De Bredanaar sloeg eerst een rek met ijshoorntjes van de toonbank en daarna kwam de eigenaar van de friteszaak aan de beurt. Een klant die wilde bemiddelen kreeg ook een klap op zijn gezicht. De verdachte is aangehouden en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Jongen (17) aangehouden voor vernieling ruit

BREDA- De politie heeft vannacht een 17 jarige jongen aangehouden, die een ruit van een drogisterij discount aan de Torenstraat had vernield. Volgens de 17 jarige was de hoeveelheid drank de oorzaak. Portiers van een nabij gelegen horecazaak zagen de jongen de ruit intrappen en brachten hem naar een politiebus op de Havermarkt. De jongen erkende de vernieling. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Verdachte auto-inbraak aangehouden

BREDA- De politie heeft vannacht op de Nieuwe Prinsenkade een 36 jarige Bredanaar aangehouden, die had ingebroken in een geparkeerde auto. De eigenaresse van de auto die de inbraak ontdekte sprak de autokraker aan toen hij nog in haar auto zat. De brutale dief zei tegen haar dat de vrouw zich vergiste, want dit was de auto van een vriend waar hij in zat. Onmiddellijk daarna sloeg hij op de vlucht. Aan de hand van een goed signalement kon de politie de verdachte korte tijd later in het Valkenberg aanhouden. De man ontkent elke betrokkenheid bij een auto-inbraak. De auto bleek doorzocht te zijn, maar voor zover bekend wordt er niets uit vermist.

Verdachten aangehouden voor vernieling auto

BREDA- De politie heeft vannacht rond 03.00 uur twee inwoners uit Bavel van 18 en 19 jaar aangehouden, die kort ervoor een spiegel van een auto hadden getrapt. Toen de eigenaar van de auto de twee mannen op de Oude Bredaseweg hierover aansprak liepen ze gewoon door. De man wist echter welke woning ze later waren binnengegaan en riep de hulp in van de politie. De twee verdachten konden worden aangehouden. Op de Oude Bredasebaan in Bavel trof de politie zes autos aan waar de spiegels vanaf waren getrapt. De politie onderzoekt of deze twee verdachten hier ook voor in aanmerking komen. Volgens de verdachten hadden ze zoveel bier gedronken, dat ze zich niks van een vernieling kunnen herinneren.

Auto rijdt tegen laadschop

LANGEWEG- Zondagavond vond een verkeersongeval plaats op de Langeweg te Langeweg. Aldaar stond een landbouwtrekker met laadschop aan de linkerzijde van de weg geparkeerd met de voorzijde in de richting van het tegemoetkomend verkeer. Omstreeks 20.15 uur reed een personenauto tegen deze laadschop. Een inzittende van de auto raakte gewond aan het hoofd en werd per ambulance overgebracht naar het Amphia Ziekenhuis te Breda. De personenauto werd zwaar beschadigd en is per takel afgevoerd. Van de 40 jarige autobestuurster is een blaastest afgenomen en de uitslag was negatief.

Werkgever brengt dronken werknemer naar de politie

ZEVENBERGEN- Een 36 jarige werknemer raakte zondagavond met een bedrijfsbus op de A 17 onder Zevenbergen van de weg. Toen de eigenaar van de bus ter plaatse kwam rook hij alcohol bij zijn werknemer en bracht hij hem naar het politiebureau voor verder onderzoek. Op het bureau blies de 36-jarige bestuurder uit Willemstad 460 ug/l. Hiervoor heeft hij een rijverbod gekregen van vier uur. Tevens bleek dat de man ook nog een boete open had staan van 100 euro. Voor welk feit deze boete was opgelegd is niet bekend. Of het gebeuren ook tot ontslag leidt is niet bekend.

Diefstal van auto

FIJNAART- Vandaag is aangifte gedaan van diefstal van een bestelauto, merk Volkswagen, kleur wit, type Caddy en voorzien van het kenteken 79-BG-BS. De auto stond afgesloten op de Parallelweg te Fijnaart en moet daar zijn weggehaald tussen zondag 6 februari 14.00 en maandag 7 februari te 10.30 uur. In de auto lag een hoeveelheid bouwgereedschap.

Auteur: Rien van Kuik