Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Gendt - mannen aangehouden na opstootje

Publicatiedatum: 07-02-2005

Drie Doornenburgers (twee van 18 en een van 24 jaar) zijn in de nacht van zondag op maandag in Gendt aangehouden na een opstootje op de Dorpstraat. Politieagenten daar naartoe gestuurd voor een melding van een vechtpartij. Daar aankomen zagen de agenten dat er niet meer werd gevochten, wel bleek het onrustig op straat. Om de orde te herstellen werd aan een groep van ongeveer 20 jongeren gevorderd weg te gaan. Eén van hen, een 24-jarige man uit Doornenburg, weigerde daaraan gevolg te geven en beledigde de agenten. Hij werd vervolgens aangehouden en in een van de politieauto's geplaatst. Een van de achttienjarige plaatsgenoten van de verdachte probeerde de 24-jarige te ontzetten door de deuren van de politiewagen open te maken. Hij werd vervolgens ook aangehouden. De derde verdachte weigerde eveneens te vertrekken en werd ook aangehouden. Daarna keerde de rust op straat terug. Tegen het drietal is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Elst - met ruim 2 promille op de brommer

Publicatiedatum: 07-02-2005

De Elster politie heeft zondagavond op de Dorpsstraat een 36-jarige Arnhemmer aangehouden nadat deze onder invloed van ruim 2 promille op de brommer had gereden. De Arnhemmer trok rond half tien de aandacht van surveillerende agenten doordat hij zonder helm en hevig slingerend over de weg reed. Ook zagen de agenten dat de man tijdens het rijden bijna van zijn bromfiets viel. Een controle leerde dat de man behoorlijk onder invloed van alcohol was. Bij de ademanalyse werd later een promillage gemeten van 2,33. Dat is vierenhalf maal zoveel als is toegestaan. Tegen de Arnhemmer is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Tolkamer - dagvaarding na ruzie om hond

Publicatiedatum: 07-02-2005

Een 43-jarige man uit Tolkamer zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden omdat hij verdacht wordt van mishandeling. De man zou zaterdagavond op de Bijlandseweg een 55-jarige plaatsgenoot hebben geslagen na een ruzie over zijn hond. Volgens het slachtoffer zou de hond van de 43-jarige hebben losgelopen terwijl hijzelf zijn eigen hond (aangelijnd) uitliet. Toen de hond van de 43-jarige bij zijn hond kwam zou het slachtoffer die met de voet hebben geweerd om te voorkomen dat ze met elkaar zouden gaan vechten. De 43-jarige zou zich daarover kwaad gemaakt hebben en zou vervolgens de 55-jarige hebben geslagen. Het slachtoffer, dat overigens niet gewond was geraakt, deed daarvan aangifte bij de politie. De 43-jarige werd daarop ontboden voor het afleggen van een verklaring en bekende de mishandeling.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden