Ingezonden persbericht


PERSBERICHT FATHERS 4 JUSTICE:
Utrecht, 7 februari 2005

Fathers 4 Justice nodigt Kinderbescherming uit voor deelname aan internationale besprekingen tussen F4J en CAFCASS

Fathers 4 Justice (F4J) deelt vandaag mee de algemeen directeur van de Raad van de Kinderbescherming te hebben uitgenodigd voor deelname aan haar internationale F4J coördinatorenconferentie in Shropshire (Engeland). Anthony Douglas, de president van de CAFCASS (de Engelse zusterorganisatie van de Kinderbescherming in civiele (echt)scheidingszaken), neemt ook deel aan deze conferentie.

F4J oprichter Matt O'Connor gaf aan dat er onlangs besprekingen met Anthony Douglas hebben plaatsgevonden, waarbij een aantal initiatieven zijn besproken om CAFCASS meer open te stellen voor de principes van gelijkwaardigheid in het familierecht waarvoor F4J campagne voert.

Peter Tromp, woordvoerder van de Nederlandse vleugel van F4J: "De heer Nijhof, algemeen directeur van de Kinderbescherming, is uitgenodigd om naast CAFCASS ook deel te nemen aan deze conferentie. Wij hopen oprecht dat de heer Nijhof open staat voor dit initiatief om de groeiende crisis voor honderdduizenden Nederlandse kinderen, die de toegang tot de helft van hun familie wordt ontzegd, aan te pakken."

In een recente persverklaring, heeft de heer Donner, de Nederlandse Minister van Justitie, aangehaald, dat er 300.000 kinderen in Nederland zijn die na een scheiding weinig tot geen toegang tot hun vader hebben. Indien ook de kinderen uit verbroken relaties van ongehuwde ouders worden meegenomen, komt dit cijfer boven de 500.000 uit.

Anthony Douglas zal de coördinatoren van F4J toespreken, waarbij de verwachting is dat CAFCASS zal toezeggen om het F4J voorlichtingsmateriaal beschikbaar te stellen aan ouders via hun kantoren.

Peter Tromp: "Het doel van F4J is om een constructieve, zinvolle dialoog tussen zowel de Nederlandse als de Britse overheidsorganisaties tot stand te brengen waarbij er een goed en oprecht fundament wordt neergelegd voor een gelijkwaardige behandeling van ouders na een scheiding."

De Nederlandse vleugel van F4J haalde onlangs de krantenkoppen toen één van de leden gekleed als Batman de glazen muren van de Utrechtse Rechtbank beklom.

EINDE

Voor verdere informatie:
Email: pers@f4j.nl
UK: Matt + 44.1787.281922
Holland: Andy + 31.(0)629 407564

Holland: Peter + 31.(0)30.238.3636 of + 31.(0)61.829.3397

Internationaal: www.fathers-4-justice.org
Nederland: www.fathers-4-justice.nl

---- --