Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


07 februari 2005


Harderwijk - Tasjesroof


Een 80-jarige inwoonster van Harderwijk werd op zondag (06-02) het slachtoffer van een tasjesroof. De vrouw liep rond 11.25 uur van de Plantagekerk via het park naar de Burg.Numanlaan. Ter hogte van het fietspad Agnietenpad werd zij door een jongeman op een fiets werd ingehaald. Tijdens het passeren rukte hij de tas haar schouder en fietste hard weg in de richting van de Verkeersweg. Ontvreemd werd een bruinleren tas, inhoudende een portemonnee, een bijbel en een liedboek. Signalement van de dader: jongeman, blanke huidskleur, droeg een bruin/beige stoffen jas en een wit gebreid mutsje.


Ermelo - Vernielingen aan auto's.

In de nacht van zaterdag op zondag (05/06-02) werden vernielingen gepleegd op een parkeerplaats aan de Garsteland. Bij meerdere auto's werd een band/werden banden lek gestoken en autospiegels vernield. Voor zover bekend werden bij één auto alle banden lek gestoken waardoor de eigenaar met een behoorlijke schadepost achterblijft. De politie verzoekt getuigen van deze vernielingen te reageren via 0900 8844.


Ermelo - Verkeersongeval

Een 56-jarige automobiliste uit Putten verleende geen voorrang aan een 18-jarige automobiliste uit Putten en een aanrijding was het gevolg. Het ongeval vond plaats op zondagavond (06-02) op de kruising Putterweg en Ericalaan. De auto van de 18-jarige
Puttense werd total loss weggesleept door een bergingsbedrijf.


Wezep - Inbraak horecazaak.

Op zondag (06-02) werd er ingebroken in een horecazaak aan het Meidoornplein. De dader vernielde een ruit van de voordeur om zich de toegang te verschaffen. Binnen werden twee speelautomaten opengebroken. Ontvreemd werd een onbekend geldbedrag uit de automaten.


Vierhouten en Nunspeet - Rijbewijzen kwijt na drankgebruik
Een 20-jarige automobilist uit Apeldoorn bleek bij een politiecontrole onder invloed van
alcohol. De controle vond plaats op zondag (06-02) rond 03.55 uur op de Elspeterweg.
De man blies een promillage van 1.36. Zijn rijbewijs is ingevorderd en kan een proces-verbaal tegemoet zien.


Een 38-jarige automobilist uit Nunspeet viel op omdat hij met gedoofde lichten reed en later enigszins slingerend zijn weg vervolgde. Het incident vond plaats op maandag (07-02) rond 00.30 uur. De politie controleerde hem vervolgens op de Spoorlaan. Hij blies een promillage van 2,26. Ook deze automobilist is zijn rijbewijs kwijt en krijgt een proces-verbaal.


Ermelo - Wielrijder gewond

Op zondagmiddag (06-02) raakte een 41-jarige man uit Putten gewond tijdens het mountainbiken op de Sprielderweg. De man maakte deel uit van een groepje en door onbekende oorzaak kwam men met drie man ten val. De Puttenaar werd met onder meer een gebroken sleutelbeen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis


Hattem - Verkeersongeval

Een onbekend gebleven automobilist keerde op zondag (06-02) rond 11.55 uur zijn auto
op de N50. Deze manoeuvre verliep niet echt vlot en op een gegeven moment stond de auto midden op de weg even stil waardoor een aantal automobilisten moest afremmen. Een
29-jarige automobilist uit Hoogeveen zag deze rij te laat en raakte licht de auto voor hem en kwam vervolgens in de berm tot stilstand tegen een verkeersbord. Zijn auto moest worden weggesleept door een bergingsbedrijf. De automobilist die de opstopping veroorzaakte is weggereden in de richting Apeldoorn en heeft mogelijk niets gemerkt van de aanrijding. De politie is naar hem op zoek. Hij reed in een donkerblauwe auto, mogelijk van het merk Ford.


Putten - drie jongens aangehouden na bevuilen gedachtenisruimte
De politie heeft zaterdagmiddag drie jongens van 15 en 16 jaar uit Putten aangehouden nadat ze door de beheerder in de Gedachtenisruimte Oktober '44 waren gesignaleerd en daarbij rotsooi aantrof van sigarettenpeuken, verbrande papiertjes, afval van limonade en gevouwen papiertjes uit het gastenboek. De jongelui gingen er pijlsnel vandoor, maar na onderzoek door de politie konden de drie worden opgespoord. Ze hebben hun aandeel bekend en worden doorverwezen naar het preventieteam LINK, waar een passende maatregel zal worden opgelegd.


Epe - Politie onderzoekt ergerlijke diefstal

De politie in Epe onderzoekt een ergerlijke vorm van diefstal uit een woning aan de St. Jorisweg. Afgelopen dinsdag, rond het middaguur, meldden zich twee jonge mannen aan de deur bij een minder valide oudere man en vrouw (73), zij boden pleisters te koop aan. In de woning werd een kwitantie uitgeschreven en na vertrek van het duo miste men de portemonnee met bankpasjes en de opgeschreven pincodes. Inmiddels is al een fors geldbedrag middels pinnen van hun rekening afgeschreven.
De politie onderzoekt of mogelijk dezelfde verdachten op woensdagmiddag jl. in Nunspeet op dezelfde wijze een portemonnee wisten te weg te nemen bij bewoners van de Veluwse Heuvel. Getuigen of andere die over deze ergerlijke diefstallen informatie hebben worden verzocht te reageren via 0900-8844.


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --