Gemeente Urk

Thema- en informatieavond 05.05

Risicos, aansprakelijkheid en verzekeringen

De huidige maatschappij stelt steeds hogere eisen aan organisaties en haar vrijwilligers. Steeds vaker blijkt daarbij de noodzaak van een goede risico analyse en goede verzekeringen een randvoorwaarde. Over dit onderwerp organiseert de gemeente Urk op dinsdag 1 maart een thema- en informatieavond voor (sport)verenigingen.

Voor deze avond is Mr. Maarten J. Vis Azn uitgenodigd. Deze geeft een korte inleiding over het verenigings- en stichtingsrecht. Daarbij wordt er onder meer aandacht besteedt aan de aansprakelijkheid van de vereniging en de bestuurders in privé, de positie van vrijwilligers, hoe een risico-analyse gemaakt kan worden en hoe beoordeeld moet worden wat verzekerd moet worden. De heer Vis is advocaat bij Holland Van Gijzen Advocaten en Notarissen te Utrecht. Samen met Ernst & Young Belastingadviseurs heeft deze firma het informatieboekje ´Wet- en regelgeving voor (sport)verenigingen´ ontwikkeld wat uitgegeven is door NOC*NSF.

De avond wordt georganiseerd in het kader van de gemeentelijke breedtesportimpuls. Toch zijn niet alleen sportverenigingen uitgenodigd. Doelbewust trekt de gemeente dit thema breder. Dit onderwerp is immers actueel voor alle verenigingen. Vandaar dat alle welzijnsorganisaties in Urk een uitnodiging hebben ontvangen. De avond wordt op dinsdag 1 maart gehouden in gebouw ´t Jeugd. Aanvang is 19.30 uur. Om een inschatting te maken van het aantal deelnemers vraagt de gemeente of de instellingen zich voor 23 februari aanmelden. Meer informatie kan ingewonnen worden bij Jan Scheers van Sport Service Flevoland (tel. 06-51349743) of Andries Brands van de gemeente Urk (tel. 68 98 42).