Gemeente Urk

Halteplaats Q-liner bij de aansluiting A6-Domineesweg 05.06

De provincie Flevoland gaat na de zomervakantie de verkeersveiligheid bij de kruising A6-Domineesweg aanmerkelijk verbeteren. De twee kruispunten van de toegangen en de afritten van de A6 zullen worden vervangen door twee rotondes.

In het najaar van 2005 zullen door de provincie werkzaamheden worden uitgevoerd aan de Domineesweg ter plaatse van de toe- en afritten van de A6. De beide kruisingen met de Domineesweg zullen worden voorzien van een rotonde, waardoor op beide punten een verkeersveiliger situatie zal ontstaan.
Tijdens de uitvoering van het werk zullen de toe- en afritten van de A6 open blijven. Wanneer dit niet mogelijk is zal de afsluiting zo kort mogelijk worden gehouden.

De gemeente Urk heeft bij monde van wethouder Koffeman zich sterk gemaakt om gelijktijdig met deze rotondes een halteplaats voor de Q-liner van Emmeloord naar Lelystad te realiseren. De provincie heeft de realisering van de halte in het werk opgenomen. De plaats van de halte is aansluitend aan de carpoolplaats, die nog in capaciteit zal worden uitgebreid. Door deze halte wordt bereikt, dat de provinciehoofdstad Lelystad op korte afstand van Urk met een uursdienst per openbaar vervoer bereikbaar zal zijn. Tussen 7.00 en 8.00 uur rijden twee ritten naar Lelystad, en tussen 16.00 uur en 17.00 uur rijden twee ritten vanuit Lelystad naar Emmeloord. Ontbrekende schakel is nu nog de verbinding tussen Urk en de halteplaats aan de Domineesweg. Bezien wordt of hiervoor een andere vervoersmogelijkheid kan worden ingezet.