Politie Hollands Midden

Sassenheim Verdachten woninginbraak aangehouden De politie hield maandagmorgen 7 februari in hun woonplaats Amsterdam twee mannen van 36 en 53-jaar aan als verdachten van een woninginbraak. De inbraak werd gepleegd op 18 oktober 2004 in een woning aan de Willem de Zwijgerlaan. Bij de inbraak werden enkele mobiele telefoons, bankpasjes, geld en een bril gestolen. Onderzoek door de politie kwam uit bij de twee. Beiden waren in het bezit van een bij die inbraak gestolen mobieltje. De verdachten zijn ingesloten. De politie zet het onderzoek tegen hen voort.

Leiden Laptop gestolen Maandag 7 februari rond 08.10 uur werd aan de Bargalaan van een 35-jarige man uit Haarlem zijn laptop gestolen. De man kwam uit het station en wilde zijn handschoenen aan doen. Hij zette daarvoor zijn laptoptas met daarin zijn laptop even naast hem op de grond neer. Op dat moment liep een onbekende man langs en pakte de tas. Vervolgens rende hij weg via het terrein van het LUMC in de richting van de Wassenaarseweg. De eigenaar probeerde hem nog wel even te volgen maar verloor de laptoprover uit het zich. Hij deed vervolgens aangifte bij de politie.

Haastrecht Snelheidscontrole De politie hield van 28 januari tot woensdag 2 februari 4 snelheidscontroles. Gecontroleerd werd er op de Provincialeweg Oost en West. Er passeerden tijdens de controletijden 1681. 187 reden harder dan de toegestane snelheid van 50 km/h. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 92 km/h. De overteders kunnen binnenkort een schikkingsvoorstel in de brievenbus verwachten.

Krimpen a/d Lek Snelheidscontrole De politie hield op 3 februari een snelheidscontrole op de Ooster Lekdijk. Er werd gecontroleerd van 09.45 tot 11.00 uur. Er passerden 144 voertuigen. 26 daarvan reden harder dan de terplaatse geldende maximumsnelheid van 50 km/h. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km/h. De overtreders kunnen binnenkort een schikkingsvoorstel in de brievenbus verwachten.

Lekkerkerk Snelheidscontrole De politie hield op 2 en 3 februari een snelheidscontrole op de Kerkweg. Er passeerden tijdens de controletijden 659 voertuigen. 21 daarvan reden harder dan de terplaatse geldende maximumsnelheid van 50 km/h. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 67 km/h. De overtreders kunnen binnenkort een schikkingsvoorstel in de brievenbus verwachten.

Bergambacht Auto's bekrast Een onbekende heeft vrijdagavond 4 februari op de Houtstraat geparkeerde auto's bekrast. Drie gedupeerde autobezitters uit Bergambacht deden aangifte bij de politie. Het vermoeden bestaat dat het om meer auto's gaat. De politie vraagt gedupeerden die nog geen aangifte hebben gedaan van deze vernieling dit alsnog te doen. De politie is met een onderzoek begonnen.

--------------------------------------------- einde middagberichten -------------------------------------------

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 7 februari 2005

(



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --